Ads 468x60px

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple ερευνά κυψέλες καυσίμου για μελλοντικά MacBook

Δύο νέες πατέντες που αποκαλύφθηκαν αυτή την βδομάδα δείχνουν την πρόθεση της Apple να χρησιμοποιήσει κυψέλες καυσίμου αντί των συμβατικών μπαταριών για μελλοντικά μοντέλα MacBook.
Η περιγραφή της πατέντας αναφέρεται στο γενικότερο παγκόσμιο θέμα με τα ορυκτά καύσιμα, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την ολοένα και αυξανόμενη εξάρτηση του ανθρώπινου πληθυσμού σε αυτά. Η λύση της Apple αφορά εναλλακτικές προτάσεις ενέργειας, όπως καύσιμο υδρογόνου.
Μια πιθανή τέτοια χρησιμοποίηση κυψελών υδρογόνου σε φορητές συσκευές, όπως τα MacBook, θα προσφέρει αυτονομία ημερών ή ακόμα και βδομάδων. Ωστόσο, η κατασκευή τους δεν είναι τόσο εύκολη και σε αυτό το σημείο ούτε φθηνή.
“This eliminates the need for a bulky and heavy battery within the fuel cell system, which can significantly reduce the size, weight and cost of the fuel cell system. This fuel cell system includes a fuel cell stack which converts fuel into electrical power. It also includes a controller which controls operation of the fuel cell system.”
Το ενδιαφέρον της Apple σε τέτοια τεχνολογία δεν είναι καινούργιο μιας και η εταιρεία έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν παρόμοιες πατέντες.

Source: http://www.macuser.gr/fuel-cell-macbook-8462/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...