Ads 468x60px

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple κερδίζει άλλη μία σημαντική multitouch πατέντα

Η Apple κέρδισε άλλη μια σημαντική πατέντα που σχετίζεται με την multitouch τεχνολογία αυξάνοντας τη δυναμική της και το «οπλοστάσιό» της ενάντια στους ανταγωνιστές.
Η συγκεκριμένη πατέντα που εγκρίθηκε και αποδόθηκε στην Apple έχει σχέση με σήματα ταλάντωσης και χρονολογείται από το 2007 και το πρώτο iPhone.
Η πατέντα εστιάζει στα σήματα και στο κύκλωμα μιας οθόνης αφής, μια τεχνολογία που είναι πολύ σημαντική στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με μια συσκευή. Οι μέχρι πρότινος διαδεδομένες resistive οθόνες μπορούσαν να αναγνωρίσουν μόνο ένα πάτημα στην οθόνη ανεξαρτήτως του αριθμού των αντικειμένων που την άγγιζαν.
Αντίθετα, οι capacitive οθόνες βασίζονται σε σήματα ταλάντωσης και μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα στο υπόστρωμα αν και η δημιουργία ενός λεπτομερούς κυκλώματος ταλαντωτή είναι δύσκολη.
Η λύση της Apple, ωστόσο, είναι πιο «κομψή»:
Apple’s patent provides a solution that uses calibration logic circuitry that compares signal oscillation against a reference signal and then accordingly tunes its clock frequency. This offers an accurate capacitive display that can detect multiple touches as well as hovers and near touches.
Μένει να δούμε το αν και πότε η Apple επιλέξει να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη πατέντα στις δικαστικές διαμάχες.

Source: http://www.macuser.gr/apple-multitouch-patent-8542/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...