Ads 468x60px

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Bitcoin: Κατέβασες το ψηφιακό νόμισμα? (Linux-Windows-MacOSX)

Bessy Theodoropoulou
 

email
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ζούμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η καλύτερα την εποχή που οδεύει προς την επικράτηση της παγκοσμιοποίησης.
Ίσως δεν είναι συνηθισμένες τέτοιες παρουσιάσεις σε λογισμικου, καθώς για κάτι τέτοιο θα μιλήσουμε (σχεδόν), μα επιτρέψτε μου να σας θυμίσω μια ιστορία που είχε συμβεί κάπου το 1932, μετά το μεγαλο Ευρωπαικό κραχ το 1929, σε μια μικρή Αυστριακή πόλη, των 4.500 κάτοικων και τον τρόπο που μπορουσε (και μπορεί?) ν’ ανατρέψει όλο το κατεστημένο.
Για να μη χαλάσει η ροή του άρθρου, πρώτα θα μιλήσουμε για το τι είναι το BinCoin και στο τέλος του άρθρου, θα διαβασετε και την ιστορία του Wörgl.
Το BitCoin λοιπόν, οι περισσότεροι θα το θεωρήσουν φυσικό επακόλουθο, καθώς μιλάμε για μια μορφή δικτυακοί χρήματος. Ψηφιακού νομίσματος, καλύτερα.
Και μαλιστα ψηφιακό νόμισμα, Ανοιχτου Κώδικα, τ’ οποίο για να μπορέσετε να χρησιμοποιείτε πρεπε να έχετε εγκατεστημένο το λογισμικό του.
Είναι διαθεσιμο με εκτελέσιμα πακετα, για Linux, Windows, MacOSX, οποτε ευκολη και με δυο-τρία κλικ η εγκατάσταση του για όλους.
-Αν και η ιδέα του ψηφιακού νομίσματος είναι παλιότερη, το BitCoin δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto.
Ο σχεδιασμός του ακολουθεί ισχυρές τεχνικές κρυπτογραφίας ώστε να ελέγχεται η δημιουργία καθώς και η μεταφορά χρημάτων. Βασίζεται σε peer to peer αρχιτεκτονική και έτσι δεν είναι απαραίτητη η εμπλοκή κεντρικών αρχών. Όλες συναλλαγές διαχειρίζονται συλλογικά από το δίκτυο.
Μόλις το κατεβασετε, αποσυμπιέσετε το (με δεξί κλικ επανω του, έχετε την επιλογή. Ανοίξτε τον αποσυμπιεσμένο φάκελο και μέσα θα βρείτε έναν υποφάκελο με τ’ όνομα: bin. Ανοίξτε τον, επιλεξτε την αρχιτεκτονική του συστήματος σας και διπλό κλικ στα εκτελέσιμα αρχεία.
Σημειώστε πως χρειαζεται τις Qt4 run-time libraries.
-Στην αρχή θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το “πορτοφόλι” σας. Ο έλεγχος ανήκει σε σας και μόνο, καθώς το λογισμικό βρίσκεται στον υπολογιστή σας.
Υπάρχουν σελίδες οι οποίες αναλαμβάνουν να φιλοξενούν το πορτοφόλι σας (πχ: flexcoin η InstaWallet), χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστησετε τίποτα, μα φυσικά θα πρέπει να δείξετε εμπιστοσύνη στη σελιδα και βέβαια να θυμόσαστε το (δυνατό) password σας.
-Μόλις ενεργοποιηθεί το πορτοφόλι σας, θα λάβετε και τη πρώτη σας Bitcoin address σας, τ’ οποίο σημαίνει ότι είστε έτοιμοι ν’ αρχίσετε να λαμβάνετε Bitcoins.

Source: http://osarena.net/logismiko/epangelmatikes-efarmoges/bitcoin-katevases-to-psifiako-nomisma-linux-windows-macosx.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...