Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

H Google εξαγοράζει την Clever Sense. Προσεχώς ‘έξυπνες’ προτάσεις στο Majel;

Όπως ανακοινώσαν επίσημα οι δύο εταιρείες, η Google προχώρησε στην εξαγορά της Clever Sense, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή Alfred για iPhone και Android. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ένα χαριτωμένο ρομποτάκι που προτείνει κοντινά μέρη για διασκέδαση (εστιατόρια, καφετέριες, bar) ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Και αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να φανεί χρήσιμη στη Google η ΑΙ (Artificial Intelligence) τεχνολογία της Clever Sense, θυμηθείτε το επερχόμενο φωνητικό σύστημα εντολών για Android, ονόματι Majel, που είδαμε χτες…

Μια από τις πλέον χρήσιμες δυνατότητες του Siri είναι η ικανότητα του να βρίσκει εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή και να προτείνει αυτά με τις καλύτερες κριτικές. Τη λειτουργία αυτή σκοπεύει να εξελίξει η Google με την τεχνολογία της Clever Sense, κάνοντας προτάσεις βάσει όχι των γενικότερων σχολίων αλλά των προσωπικών προτιμήσεων του χρήστη.
Οι δύο εταιρείες δηλώνουν κατενθουσιασμένες για τη συνεργασία τους. Σύμφωνα με τον CEO της Clever Sense, Babak Pahlavan:
“Η λέξη χαρούμενοι δεν είναι αρκετή. Πρόκειται για μια απίστευτη ευκαιρία για την ομάδα μας και είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει. Οι στόχοι μας έχουν φτάσει ακόμα υψηλότερα, το ίδιο και η δέσμευση μας. “
Από την πλευρά της η Google δηλώνει:
” Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε μια μηχανή προτάσεων που θα συνδέει τον online κόσμο με τον πραγματικό, μεταφέροντας προσωποποιημένες πληροφορίες στους χρήστες στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Συνδυάζοντας την τεχνολογία και την εξειδίκευση της Clever Sense με την ομάδα και τα προϊόντα μας, θα μπορούμε να παρέχουμε στους χρήστες έξυπνες, προσωποποιημένες προτάσεις για όλα τα νέα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν.”
Source:  http://www.techgear.gr/google-acquires-clever-sense-35432/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...