Ads 468x60px

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

H Google ετοιμάζει τον αντίπαλο του Siri (;)


Ένα νέο ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα ιστοσελίδας αναφέρει ότι η Google εργάζεται πάνω στην δημιουργία της δικιάς της εκδοχής του Siri με την κωδική ονομασία “Majel”, από την ηθοποιό που δάνεισε την φωνή της στον υπολογιστή στο Star Trek.
Η υπηρεσία αυτή θα είναι επέκταση των Voice Actions που υπάρχει τωρινά στο Android και θα περιλαμβάνει ουσιαστικά την φυσική γλώσσα όπως το Siri της Apple. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αρχική έκδοση της υπηρεσίας θα πραγματοποιεί αναζητήσεις μόνο στο Google Search και οι μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για την κυκλοφορία της εφαρμογής. Περισσότερο εξελιγμένες λειτουργίες, όπως τηλεφωνικές εντολές, θα δοθούν αργότερα από την αρχική διάθεση της εφαρμογής.
Ο Matias Duarte, Director of Android User Experiences, είχε δηλώσει πριν ένα μήνα σχολιάζοντας το Siri ότι η προσέγγιση της Google είναι περισσότερο όπως το Star Trek όπου κάθε επιφάνεια υπολογιστή έχει μια φωνή, δεν έχει προσωπικότητα, δεν έχει όνομα και απλώς είναι ένας ‘υπολογιστής’. Μάλιστα σύγκρινε μεταφορικά το Siri με το ‘αστείο’ ρομποτάκι C-3PO.
“You have these robot personalities like C-3PO who runs around and he tries to do stuff for you, messes up and makes jokes, he’s kind of a comic relief guy”
H φήμη για το project Majel, βέβαια, δεν συνάδει με τις πρόσφατες δηλώσεις του Rubin, o οποίος υποστήριζε ότι οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να επικοινωνούν με το τηλέφωνο αλλά μέσω του τηλεφώνου.
Στο Android Market, βέβαια, μπορεί να βρει κανείς πολλούς κλώνους του Siri, εφαρμογές δηλαδή που ισχυρίζονται ότι έχουν την λειτουργικότητα του Siri αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν πολύ περιορισμένη λειτουργία.
Η Microsoft, επίσης, φρόντισε να προσβάλει το Siri υποστηρίζοντας ότι το δικό της σύστημα TellMe είχε την ίδια δυνατότητα εδώ και ένα χρόνο. Μάλλον όχι.
Το γεγονός παραμένει, φυσικά, ότι κατά πάσα πιθανότητα η Apple βρίσκεται για μια ακόμη φορά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό και θα δούμε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται με τις υπόλοιπες εταιρείες να προσπαθούν να αντιγράψουν το Siri.

Source: http://www.iphonehellas.gr/32294/google-majel/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...