Ads 468x60px

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

H Mozilla θα σταματήσει την υποστήριξη του Leopard (;)

Σύμφωνα με συζητήσεις μεταξύ developers ο υπεύθυνος μηχανικός της Mozilla, Josh Aas, προτείνει την παύση της υποστήριξης του OS X 10.5 για τον Firefox μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Συγκεκριμένα, το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η υποστήριξη του Leopard καταναλώνει αρκετούς πόρους που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να διανεμηθούν εκεί που βρίσκεται η πλειοψηφία των OS X χρηστών, δηλαδή στο Snow Leopard και Lion.
“Maintaining Mac OS X 10.5 support consumes a non-trivial portion of the resources we have available for Mac OS X development. Not maintaining Mac OS X 10.5 support will allow us to devote more resources to the product as used by the majority of our Mac OS X users, those on Mac OS X 10.6 and 10.7.”
Σύμφωνα με στοιχεία της Mozilla το 24% των ενεργών χρηστών του Firefox στον Mac χρησιμοποιούν το Leopard και αν εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση, όπως προτείνουν, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 13%
Η Mozille παραθέτει ως επιχείρημα και την Apple, η οποία έκανε διαθέσιμη την τελευταία αναβάθμιση ασφαλείας τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν την κυκλοφορία του Lion, ενώ και η τελευταία αναβάθμιση στον Safari (Safari 5.0.6) δόθηκε στις 20 Ιουλίου.
Εάν το πλάνο της Mozilla υιοθετηθεί, τότε ο Firefox 13 που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου θα είναι και η τελευταία έκδοση που θα υποστηρίζει το Leopard.
Να τονίσουμε ότι ήδη η Mozilla δεν υποστηρίζει πλέον Macintosh υπολογιστές με επεξεργαστές PowerPC και το Leopard είναι το τελευταίο λειτουργικό που μπορεί να τρέξει σε PowerPC. Επίσης, το OS X 10.4, ή αλλιώς Tiger, δεν υποστηρίζεται από το 2010 με την κυκλοφορία του Firefox 3.6
Εσείς, ως χρήστες του Firefox και Leopard, πως βλέπετε μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη;

Source: http://www.macuser.gr/mozilla-to-stop-supporting-leopard-rumor-8095/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...