Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πολλαπλοί λογαριασμοί με αναγνώριση προσώπου στο iPad [Πατέντα]


Μια νέα πατέντα που αποδίδεται στην Apple φέρνει στο προσκήνιο την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για πιθανή χρήση στις φορητές συσκευές της εταιρείας.
Η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης του χρήστη ήταν μια φήμη που κυκλοφόρησε πριν η Apple παρουσιάσει το iPad και σύμφωνα με αυτή η εταιρεία είχε επενδύσει σημαντικά στο να απλουστεύσει το περιβάλλον της συσκευής.
Ωστόσο, η τεχνολογία δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο iPad αν και η σημερινή πατέντα αναπτερώνει τις ελπίδες. Η περιγραφή αναφέρεται σε έναν κομψό τρόπο για να χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες μια συσκευή.
Για παράδειγμα, κάθε χρήστης θα μπορούσε να δημιουργεί τον δικό του λογαριασμό σε ένα iPad με τις δικές του ρυθμίσεις, όπως αυτός το επιθυμεί, και θα είχε πρόσβαση στην συσκευή μέσω της αναγνώρισης του προσώπου του.
Μάλιστα, το σύστημα αυτό της οπτικής αναγνώρισης θα ήταν πάντα παρόν και ενεργό καθιστώντας το τον πρωταρχικό τρόπο ξεκλειδώματος μιας iOS συσκευής. Όσον αφορά την ασφάλεια, βέβαια, του συστήματος το θέμα είναι αμφιλεγόμενο αφού παρόμοια τεχνολογία της Google στο Android 4.0 μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελαστεί ακόμα και με μια φωτογραφία.

Source: http://www.macuser.gr/apple-patent-face-recognition-ipad-8586/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...