Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το iPhone Είναι Για Παιχνίδια, Το Android Για Άλλες Εφαρμογές

Bessy Theodoropoulou


Τα τηλέφωνα iPhone και Android είναι δύο διαφορετικές πλατφόρμες, και η εταιρία ερευνών Xyologic φέρνει μια ανάλυση από τις κορυφαίες εφαρμογές και για τις δύο πλατφόρμες.
Η Xyologic βρήκε πως από τις κορυφαίες 150 εφαρμογές σε κάθε πλατφόρμα το 2011, 85 από τις 150 στο Android ήταν προς εφαρμογές διαφορετικές από παιχνίδια, ενώ 100 από τις 150 εφαρμογές στο iPhone ήταν παιχνίδια.
Τα μη παιχνίδια στο Android παρήγαγαν 91,5 εκατομμύρια κατεβάσματα τον Νοέμβριο σε σύγκριση με 33,4 εκατομμύρια για παιχνίδια. Στο μεταξύ στο iPhone, τα παιχνίδια τον Νοέμβριο παρήγαγαν 71,6 εκατομμύρια κατεβάσματα ενώ οι υπόλοιπες εφαρμογές 25,6 εκατομμύρια.
Το Android to 2010 έγερνε προς τις εφαρμογές με 116 από τις 150 κορυφαίες να μην είναι παιχνίδια. Tο iPhone ήταν πιο ισορροπημένο με 79 να είναι παιχνίδια και οι 71 να μην είναι παιχνίδια.
Τώρα, όλοι από τους κορυφαίους σε κατεβάσματα εκδότες εφαρμογών στο iPhone είναι κατασκευαστές παιχνιδιών εκτός του κατασκευαστή του Instagram Burbn. Στο Android οι κορυφαίοι 25 κατασκευαστές ήταν ανάμικτοι εκδότες παιχνιδιών και άλλων εφαρμογών με το Google κορυφαίο. Το Google to 2010 είχε δύο εφαρμογές στο Android Market, τα Google Maps και Google Sky, αλλά τώρα η εταιρία έχει πολλές περισσότερες στο Android.
Ορίστε η λίστα των κορυφαίων εκδοτών εφαρμογών σε κατεβάσματα στο Android το 2011, σύμφωνα με την Xyologic:
GoogleFacebookRovioAdobeDroidHen CasualOutfit7Magma MobileGlu MobileGo Dev TeamKittehface SoftwareSkypeNotesNikolay AnanievSwiss CodemonkeysNHN CorporationYahooHandcentPandoraAl Factory LimitedKaufcom Games Apps WidgetsVerizon WirelessRunnergamesBackflip StudiosPolarbit.
Και η αντίστοιχη λίστα των 25  κορυφαίων εκδοτών εφαρμογών σε κατεβάσματα στο iPhone το 2011:
Glu Mobile, GameloftBig Fish GamesRovioCapcomChilingoStorm8/(TeamLava), Outfit7Electronic Arts/Electronic Arts BVGamevilHalfbrick Studios, DeNa/(Backflip Studios/Ngmoco), Zynga/NewtoyNaturalMotion, Pocket Gem/(Streetview Labs), TencentNimbleBitPopCapPlayforgeClickgamerCom2uSBurbnOrangenose Studios.
Μπορεί τα παραπάνω να μην είναι νέα σε μερικούς προγραμματιστές, που γνωρίζουν τα σχετικά δυνατά σημεία κάθε πλατφόρμας. Αλλά είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πάλι πως διαφέρει η κάθε πλατφόρμα, που πηγαίνει η τάση και που βρίσκονται οι ευκαιρίες. Το iPhone γίνεται μια ισχυρή μηχανή παιχνιδιών, αλλά το Andoid είναι παρέχει ευρύτερες υπηρεσίες και λειτουργίες.

Source:http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2011/12/23/iphone-android.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...