Ads 468x60px

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συχνές ερωτήσεις για το iTunes Match


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην νέα υπηρεσία iTunes Match του iCloud με την οποία μπορείτε να μεταφέρετε έναντι κάποιας ετήσιας συνδρομής την μουσική σας βιβλιοθήκη στο «σύννεφο».
Η Apple δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα με σκοπό να διευκρινίσει τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και να προσφέρει απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.
Παρόλο που το iTunes Match δεν διατίθεται ακόμα στη χώρα μας ας ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά στο πως η υπηρεσία λειτουργεί ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν κυκλοφορήσει.
Όπως είπαμε με το iTunes Match -που βρίσκεται ενσωματωμένο στο iTunes στον υπολογιστή σας και στο Music.app στην iOS συσκευή σας- μπορείτε να αποθηκεύσετε ολόκληρη την μουσική σας συλλογή στο «σύννεφο», ακόμα και αυτήν που έχετε αντιγράψει από CD ή αγοράσατε από κάπου αλλού εκτός του iTunes Store. Από ‘κει θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή από τον υπολογιστή ή την iOS συσκευή σας. Για να αποκτήσετε, λοιπόν, πρόσβαση στην υπηρεσία θα πρέπει να καταβάλλετε $24.99/χρόνο.
Με το που εγγραφείτε το iTunes θα σκανάρει αυτόματα την βιβλιοθήκη σας. Όποια κομμάτια βρεθούν που δεν υπάρχουν ήδη στο iTunes Store θα γίνει αυτόματα upload στο «σύννεφο». Μάλιστα, όλα τα κομμάτια σας πλέον θα μετατραπούν αυτόματα σε 256kbps AAC DRM-free ανεξαρτήτως της ποιότητας του αρχικού κομματιού.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα μπορείτε να ακούσετε αυτά τα τραγούδια σε οποιαδήποτε συσκευή σας πατώντας το εικονίδιο του iCloud δίπλα από το κάθε τραγούδι. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 25,000 τραγούδια στο iCloud (δεν μετράνε αυτά που έχετε αγοράσει από το iTunes Store) αλλά μόνο όσα θέλετε να ακούσετε αποθηκεύονται στην κάθε συσκευή γλιτώνοντας σημαντικό χώρο.
Ας δούμε τώρα μερικές συχνές ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις
Ποιός μπορεί να χρησιμοποιήσει το iTunes Match;
Οποιοσδήποτε με ένα Apple ID μπορεί να χρησιμοποιήσει το iTunes Match εφόσον υποστηρίζεται στη χώρα του. Απαιτείται το iTunes 10.5.1 και το iOS 5.0.1 στις iOS συσκευές.
Ποιά μουσικά φορμάτ μπορεί να χειριστεί το iTunes Match;
Μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε φορμάτ αναγνωρίζεται από το iTunes, όπως AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Lossless κτλπ.
Πόσες συσκευές υποστηρίζει το iTunes Match;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 10 συσκευές (υπολογιστές, iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV)
Συγχρονίζονται και οι playlists σε όλες τις συσκευές μου;
Ναι. Οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε σε μια playlist θα πραγματοποιείται σε όλες τις συσκευές σας. Ωστόσο, playlists με videos, voice memos ή PDF αρχεία δεν θα συγχρονίζονται.
To iTunes Match κάνει stream ή αποθηκεύει τα τραγούδια;
Σε έναν υπολογιστή οποιοδήποτε τραγούδι είναι αποθηκευμένο στο iCloud θα γίνεται stream όταν παίζεται αν και μπορείτε να το κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή. Στις iOS συσκευές η αναπαραγωγή συμβαίνει καθώς το κομμάτι γίνεται download στην συσκευή ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε αλλά και να το ακούσετε αργότερα σε περίπτωση που δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Apple TV κάνει μόνο stream τραγουδιών.
Γίνεται downloading κομματιών μέσω 3G στις iOS συσκευές;
Ναι. Πηγαίντε στο Settings->Store και ανοίξτε το Use Cellular Data.
Τι γίνεται αν προσθέσω νέα κομμάτια στην βιβλιοθήκη μου; Πρέπει να πω στο iTunes Match να το σκανάρει;
Όχι. Το iTunes Match αυτόματα σκανάρει για περιεχόμενο. Μπορείτε να κάνετε χειροκίνητα σάρωση μέσω του Store->Update iTunes Match στο iTunes.
Τι γίνεται εάν σταματήσω την συνδρομή μου μετά από τον πρώτο χρόνο; Χάνω τα τραγούδια μου;
Όχι. Όποιο τραγούδι έχετε ανεβάσει θα μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά αλλά δεν θα έχετε πλέον την ευκολία του iCloud.
Το Apple ID μου πρέπει να είναι iCloud λογαριασμός;
Όχι. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογαριασμό για τις αγορές σας και διαφορετικό για το iCloud δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Source: http://www.macuser.gr/itunes-match-faq-8512/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...