Ads 468x60px

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

McAfee: Το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android


Νέα αναφορά της McAfee υπογραμμίζει την ανωτερότητα του iOS της Apple έναντι του Android της Google όσον αφορά την ασφάλεια του γενικότερου λειτουργικού τονίζοντας, ωστόσο, ότι καμία mobile συσκευή δεν είναι απόλυτα ασφαλής.
Η McAfee αναφέρει ότι η Apple έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με το λειτουργικό που δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορές για κάποιο malware που να επηρεάζει τους χρήστες του iOS, τουλάχιστον όσο δεν εμπλέκεται το jailbreak. Ένας λόγος που το iOS είναι τόσο ασφαλές είναι και ο περιορισμός του τρόπου που οι χρήστες κατεβάζουν εφαρμογές, δηλαδή το App Store, σύμφωνα με την αναφορά.
Αντίθετα ο τρόπος που η Google διανείμει εφαρμογές είναι μεν πιο ανοιχτός αλλά περιέχει περισσότερα ρίσκα και οδηγεί σε κινδύνους κάτι που έχει αναγκάσει την Google να απομακρύνει εφαρμογές-malware από το Market ουκ ολίγες φορές. Επίσης, εξαιτίας της κατακερματισμένης φύσης του Android με τις τόσες διαφορετικές συσκευές και customized UIs οι αναβαθμίσεις δεν φτάνουν στην ώρα τους -αν γίνουν ποτέ.
Πληροφοριακά, το Symbian της Nokia ήταν ανέκαθεν η πλατφόρμα με τα περισσότερα malware αλλά το Android το έχει ξεπεράσει κατά πολύ αφού στην έρευνα της McAfee συγκεντρώνει το 63% των συνολικών malware στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τέλος, η McAfee σημειώνει την διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών ως προς τη φιλοσοφία αντιμετώπισης απειλών υποστηρίζοντας ότι η Apple υιοθετεί μια πιο προληπτική στάση ενώ η Google αντιμετωπίζει τα προβλήματα αφού προκύψουν.
Το Unix/Linux θεμέλιο των iOS και Android καθιστά τα δύο λειτουργικά από τη φύση τους αρκετά ασφαλή. Ωστόσο, τα προβλήματα προκύπτουν από τη στιγμή που οι κατασκευαστές και οι developers αναλάβουν δράση και θέτουν σε κίνδυνο την πλατφόρμα.

Source: http://www.iphonehellas.gr/32050/mcafee-ios-safer-than-android/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...