Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

O Καζαμίας του 2012…



Ιανουάριος

Η CES αποκαλύπτει τις τάσεις της χρονιάς. Η Sony παρουσιάζει το πρώτο της κινητό τηλέφωνο μετά το διαζύγιο με τηνEricsson, η Microsoft ανακοινώνει το Xbox 720 και ο Elop δηλώνει ότι το επόμενο Nokia Tablet θα πάρει τα σώβρακα του ανταγωνισμού, έστω και αν κανείς δεν έχει δει σχετικό δείγμα. Λίγες ημέρες αργότερα, η Google καταθέτει και το τελευταίο χαρτί, που της έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Motorola, αλλά για κακή της τύχη η εφορία απεργεί, οπότε και αναβάλλεται η αγοραπωλησία.

Φεβρουάριος

Γίνεται το Mobile World Congress στην Ισπανία και η HTC επιχειρεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ benchmarking και να μπει στο μάτι του Asus Padfone, με το τετραπύρηνο Zeta, που σκοράρει 10.000 μονάδες στην εφαρμογή AnTuTu.  ΗΜακρυπούλια παρεξηγείται και καταθέτει αγωγή στην Ταϊβανέζικη εταιρία, ζητώντας της να αλλάξει άμεσα το όνομα ή έστω να απαγορέψει την εισαγωγή του κινητού στην Ελλάδα. Η Apple καταθέτει και αυτή αγωγή στην HTC, γιατί το σχήμα Z λέει, ανήκει στο δικό της πατενταρισμένο αλφάβητο.

Μάρτιος

Στο Special Event της Apple τα φλας είναι στραμμένα στο Apple iPad 3, την ατομική ίσως βόμβα των tablets. Βόρεια, νότια προάστια, νεαρές debutante και κόσμος που ψιλοβαρέθηκε το Android Ice Cream Sandwich κορτάρει το νέο τρομερό παιδί της στιβτζόμπιας αυτοκρατορίας. Η Samsung λανσάρει το δικό της Galaxy Tab II, τρία χιλιοστά πιο λεπτό από το iPad και 22 γραμμάρια ελαφρύτερο. Λίγο αργότερα ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η διάθεση του στις Άνω Αρχάνες και τοΤιμπουκτού, λόγω ομοιότητας του με το iPad 3 στον τρόπο της εισαγωγής του φορτιστή στην πρίζα.

Απρίλιος

Κυκλοφορεί εφαρμογή για το iOS που ψήνει αρνιά τσάμπα. Στην ουσία τοποθετείτε το iPad 3 κάτω από το κρέας και ο υπερχρονισμένος A6 επεξεργαστής υποκαθιστά τα κάρβουνα. Εξαντλούνται όλα τα αντίτυπα του «one click», με ήρωα τον Τζεφ Μπέζο ο οποίος ξεκίνησε διαθέτοντας βιβλία online για να πουλάει σήμερα ebook readers ακόμη και σε τριτοκοσμικές περιοχές. Αν τρομάζετε στην ιδέα να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, με αυτή την έκδοση ανοίγετε πολυκατάστημα.

Μάιος

Η Google τα σπάει με τη Motorola, γιατί ο Larry Page διαπιστώνει, ξαφνικά, ότι έχει αλλεργία στο κέβλαρ και ακυρώνει τη συμφωνία. Έτσι, και το επόμενο Galaxy Nexus ετοιμάζεται από τη Samsung. Το Galaxy Nexus II ανακοινώνεται σε event στο Ριάντ, προς τιμή του Άραβα επιχειρηματία που έχει ρίξει λεφτά και στη Google, γιατί βαρέθηκε να ασχολείται με τοtwitter… Στη Σαουδική Αραβία σπεύδει, φυσικά, και ο Άγγελος Σφακιανάκης, ως επίτιμος προσκεκλημένος όμως ενόςάλλου Σαουδάραβα μεγιστάνα, τον οποίο είχε γνωρίσει στην ουρά του Λονδίνου για το iPhone 4S. Έχει και η «αναμονή στην ουρά» τα τυχερά της… Το νέο κινητό τα έχει όλα και συμφέρει. Πάνω απ’ όλα όμως, έχει τη νέα έκδοση του Android με την ονομασία «baklawa». Είπαμε, οι Άραβες έχουν βάλει λεφτά και οι επιρροές τους είναι εμφανείς στη νέα συσκευή… Έτσι, επιπρόσθετα, το νέο κινητό συνοδεύεται από ένα νέο accessory, μία μπούργκα, η οποία καλύπτει την οθόνη του όταν δε χρησιμοποιείται. Η δικαιολογία για την ύπαρξή της είναι πως το κινητό είναι τόσο sexy που λίγοι μπορούν να το αντέξουν ακάλυπτο…

Ιούνιος

Το καλοκαίρι έφτασε και, υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι Έλληνες έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να ξαπλάρουν στις παραλίες… Λάθος! Η ανακοίνωση του iPhone 5 βρίσκει τους πάντες στον πλανήτη κολλημένους πάνω από την οθόνη του υπολογιστή τους. Λόγω της διαφοράς ώρας, το event γίνεται σε ώρα που κανονικά στη Μύκονο το γλεντάνε, έτσι στο Cavo Paradiso προσαρμόζουν το πρόγραμμα της βραδιάς με γιγαντοοθόνες που έχουν συνδεθεί με Σαν Φρανσίσκο. Λίγο πριν, έχει προηγηθεί απονομή του «κλειδιού της πόλης» στον Tim Cook – για ευνόητους λόγους. Ο ίδιος δεν το ξέρει, αλλά δε βαριέστε… Ο νέος CEO της Apple έχει συνειδητοποιήσει ότι χωρίς Steve Jobs προκοπή δεν έχει, έτσι παραγγέλνει έναμαύρο ζιβάγκο και ένα τζιν για την παρουσίαση. Για να μην τον κατηγορήσουν ότι αντιγράφει, φοράει, πάντως, ένα ζευγάρι παπούτσια Nike για αλλαγή. Άλλος άνθρωπος λέμε… Το νέο κινητό, πάντως, τα «σπάει»! Κυριολεκτικά όμως, καθώς έχει καιειδικό εξάρτημα που σπάει καρύδια. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως αυτό είναι  κρυμμένο μήνυμα για τον ανταγωνισμό. Και ο νοών… νοείτω!

Ιούλιος

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του, το iPhone 5 κυκλοφορεί και μυριάδες πωρωμένων αϊφονόφιλων σπεύδουν στα καταστήματα για να το αποκτήσουν πρώτοι. Η Samsung εμπνέεται από το γεγονός και στέλνει τους ανθρώπους της να σπάσουν πλάκα. Μ’ ένα Galaxy Nexus II στο χέρι -ναι αυτό για το οποίο σας γράψαμε το Μάιο- διασχίζουν τις ουρές επιδεικνύοντας το «κρυμμένο» χαρτί της συσκευής: όχι μόνο σπάει καρύδια, αλλά χτυπάει και το μείγμα για την… καρυδόπιτα. Πάντα μπροστά οι Κορεάτες! Η Microsoft κυκλοφορεί, επιτέλους, τα Windows 8, με μερικές εκπλήξεις – άλλες ευχάριστες κι άλλες όχι τόσο. Καταρχήν, με τη συσκευασία δίνονται δώρο κουρτίνες, γιατί κάποιοι καταναλωτές αναφέρουν ότι ντρέπονται να κυκλοφορούν τόσα χρόνια έτσι μπροστά στα… «παράθυρα». Καλό αυτό… Γίνεται όμως και ένα λάθος από κάποιον developer που μπερδεύει τη δυνατότητα χρήσης από «tablets» με τη δυνατότητα χρήσης και σε «tables», έτσι ο γνωστός δείκτης του ποντικιού αντικαθίσταται από ένα μικροσκοπικό «μαχαιροπήρουνο»… Ο developer απολύεται άμεσα και ο Steve Ballmer ζητάει συγνώμη ουρλιάζοντας, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να εγκαταλείψουν την αίθουσα από το φόβο τους…

Αύγουστος

Όσο οι θερμοκρασία ανεβαίνει, το ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά προϊόντα μειώνεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ήρθε επιτέλους η ώρα για τα μπάνια του λαού, μόνο που φέτος, λόγω κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε αυτά να γίνουν…διαδικτυακά. Έτσι, για να γλυκάνει τον πόνο του Έλληνα φορολογούμενου από τη νέα εισφορά αλληλεγγύης, τοποθετεί μέσα στο φάκελο με το χαράτσι ένα DVD με PDF από το λεύκωμα «οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας» και επιπλέον δύο MP3, το «Θάλασσες» του Δημήτρη Μητροπάνου και το «Θαλασσάκι μου» σε διασκευή του Λουκά Παπαδήμου (ναι είναι ακόμη πρωθυπουργός!) που θέλει να δείξει ότι συμπάσχει με τον πόνο του λαού του. Η αρχική ιδέα να δοθεί τυπωμένολεύκωμα με τις παραλίες -και όχι DVD- απορρίπτεται από την κ. Διαμαντοπούλου, που ωρύεται στο υπουργικό συμβούλιο ότι, αν γίνει αυτό, τα παιδιά θα ζητάνε βιβλία με τη νέα σχολική χρονιά… Ορίστε μας, πράγματα!

Σεπτέμβριος

Η μεγάλη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών IFA, στο Βερολίνο, υποδέχεται τη Samsung που έχει δεχτεί την υπ’ αριθμόν 56.897 μήνυση από την Apple. Στο περίπτερό της, επιτρέπεται να ανεβάσει μόνο το λογότυπό της και λευκούς – ιβουάρ τοίχους καθώς όλα τα προϊόντα της έχουν δεχτεί αγωγές σε όλες τις χώρες του κόσμου (ναι, και την Αιθιοπία). Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, ακούμε τα νέα της IFA μέσω τηλεγράφου ενώ η Microsoft στο BUILD 2012 παρουσιάζει το νέο PC σε συνεργασία με την HP που έχει μορφή… δωματίου. Ο Ballmer μπαίνει μέσα και αντί για οθόνες, χρησιμοποιεί τους τοίχους για επιφάνεια εργασίας.

Οκτώβριος

Στο Nokia World 2012 που γίνεται στο Λονδίνο,  Στο event εμφανίζεται ένα υβρίδιο Elop-Ballmer που ξεκινά το keynote ουρλιάζοντας “Developers! Developers!” και η Nokia παρουσιάζει το νέο Windows Phone Pineapple 7.84 με την κωδική ονομασία «Scrap Paper 450», που διπλώνεται σαν χαρτί και μπαίνει στη τσέπη.

Νοέμβριος

Η HTC παρουσιάζει το 175ο μοντέλο της γι αυτή τη χρονιά και στις ΗΠΑ γίνεται διαδήλωση δικαστών που δεν αντέχουν να βλέπουν άλλες μηνύσεις από την Apple και τους συνεργάτες της. Η Google λανσάρει επισήμως το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Γιουγκοσλαβική Yugo, που έχει ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή της. Στηνπρώτη δοκιμή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η Google συνειδητοποιεί πως πρέπει να ξανασχεδιάσει το λογισμικό πλοήγησης σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. του μέσου Έλληνα οδηγού και παρατάει το project.

Δεκέμβριος

1η Δεκεμβρίου ο Άγιος Βασίλης βγάζει επίσημη ανακοίνωση πως φέτος, η διανομή των δώρων θα γίνει μέσω courier, καθώς πρέπει να αναδιαρθρώσει την επιχείρηση χρησιμοποιώντας outsourcing. Η έκθεση της IBM “5in5”, αντί για 5, έχει μία πρόβλεψη: Την 5ετία 2013-2017 θα υπάρχουμε ακόμα. Η Google ανοίγει τις πόρτες του GoogleX για το κοινό και εμφανίζονται οι πρώτες αναφορές για επισκέπτες που βγήκαν κάπως… αλλαγμένοι από το κτίριο:  σε αποχρώσεις του μπλεκαι ανεξήγητα χαμογελαστοί. Το The Hobbit βγαίνει στους Αμερικανικούς κινηματογράφους 14 του μήνα και οι ουρές έξω από τους κινηματογράφους, σχηματίζονται τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν. Τα Χριστούγεννα έρχονται και κανείς δεν το πιστεύει. Στο Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό τραπέζι, το μενού, για τους τυχερούς, έχει φασολάδα. Μετά από αυτό, είναι προφανές ότι ακολουθεί μία πολύ… οσμηρή πρωτοχρονιά.

Source: http://www.digitallife.gr/o-kazamias-tou-2012-by-digitallife-gr-21820/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...