Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

O Τζ. Ασάνζ «καταγγέλλει» τα smartphones για κατασκοπεία

O Τζ. Ασάνζ «καταγγέλλει» τα smartphones για κατασκοπεία
Ο Τζουλιάν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, είναι ιδιαίτερα καχύποπτος με τα «έξυπνα τηλέφωνα» και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συσκευές που είναι παγιδευμένες, με απώτερο σκοπό, οι παγκόσμιοι οργανισμοί μαζικής κατασκοπείας, να μπορούν να συλλέγουν διάφορες πληροφορίες που θέλουν για τον κάθε ένα ξεχωριστά, όπως διαδικτυακές συνήθειες και επισκέψεις σε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους, κλήσεις, SMS χρηστών, κ.ά. Για να ενισχύσει την θέση του και τα λεγόμενά του, ο κ. Ασάνζ δεν δίστασε να φέρει στο φως της δημοσιότητας 287 σχετικά έγγραφα, σημειώνοντας σε χάρτη τους πληθυσμούς χρηστών που έχουν τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση.

Με μια απλή επίσκεψη στο spyfiles.org, θα δείτε ότι αναφέρονται οι χώρες στις οποίες ο Ασάνζ θεωρεί ότι πραγματοποιείται η καταγραφή διαδικτυακών δραστηριοτήτων των χρηστών, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται κακόβουλα αρχεία με ιούς τύπου Trojan και ακόμη γίνεται ανάλυση ομιλίας ή παρακολούθηση των SMS. To μόνο θετικό για εμάς, είναι πως πουθενά δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μας χώρα.

Ακόμη, ο συγκεκριμένος κύριος (ο Ασάνζ) συνέχισε να κατηγορεί τα smartphones, λέγοντας σε ομιλία του στο Λονδίνο, ότι οι κάτοχοι συσκευών BlackBerry, iPhone καθώς και οι χρήστες της υπηρεσίας Gmail, κινδυνεύουν άμεσα, ενώ οι HΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναπτύσσουν ένα ισχυρό και πλήρες σύστημα παρακολούθησης. Σκοπός όλων αυτόν και ως τελικό συμπέρασμα του Ασάνζ, είναι πως όλα αυτά γίνονται για την πώληση των πληροφοριών που συλλέγονται σε διάφορα δημοκρατικά καθεστώτα και όχι μόνο.
 
Source: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=322532

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...