Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

O Steve Jobs αρνήθηκε να μιλήσει για την φιλανθρωπική του δράση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Walter Isaacson στο Commonwealth Club του Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα λιγοστά θέματα που δεν επιτρεπόταν να συζητήσει με τον Steve Jobs ήταν η φιλανθρωπική του δράση.
Steve Jobs
Το μοναδικό πράγμα, αναφέρει, που ο Jobs δεν αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για την βιογραφία του ήταν οι απόψεις του για τη φιλανθρωπία και τα σχέδιά του για την διαχείριση της περιουσίας του μετά τον θάνατό του.
Για παράδειγμα, ο Jobs αρνιόταν να συμμετάσχει στο ‘The Giving Pledge’, μια καμπάνια που ξεκίνησαν οι Bill Gates και Warren Buffett και ζητούν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική να δωρίσουν την πλειοψηφία της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Τις προηγούμενες βδομάδες είχε προκληθεί ιδιαίτερος σάλος σε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με την ανύπαρκτη -στα χαρτιά- φιλανθρωπική δράση του Jobs όπου ο Bono, τραγουδιστής των U2, απάντησε υπερασπιζόμενος τον Jobs αναφέροντας την συμβολή του στην καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική.
O Bono αποκάλυψε ότι η συμμετοχή της Apple ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ εταιρειών και ότι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν ριχτεί για έρευνες και θεραπείες κατά του H.I.V.
O Isaacson ανέφερε, επίσης, ότι διάφορα σχόλια που έκαναν κακό σε ορισμένα άτομα ή που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική έκδοση του βιβλίου. Ένα λάθος, μάλιστα, στο βιβλίο είναι ότι ο Burl Smith δεν είναι hardware μηχανικός αλλά software.
Ακόμα, ο Isaacson θεωρούσε ότι το βιβλίο θα το διάβαζε στο τέλος ο Jobs κάτι που, βέβαια, δεν έγινε ποτέ.
Τέλος, ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Jobs δεν προσπάθησε να βρει τον αντικαταστάτη του στην Apple αλλά διάλεξε στελέχη που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μετά το θάνατό του. Ο Jobs ένιωθε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η ίδια η Apple και όχι κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.

Source: http://www.macuser.gr/steve-jobs-philanthropy-8328/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...