Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της Samsung στο Texas


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Samsung ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της στο Austin, Texas που θα ειδικεύεται στην παραγωγή του επεξεργαστή A5 για το iPhone 4S και iPad 2.
H Samsung είχε ανακοινώσει το εν λόγω project τον Ιούνιο του 2010 με κόστος περί τα $3.6 δις αλλά δεν έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι το εργοστάσιο επικεντρώνεται στην παραγωγή εξαρτημάτων για την Apple.
The A5 processor – the brain in the iPhone 4S and iPad 2 – is now made in a sprawling 1.6 million square feet factory in Austin owned by Korean electronics giant Samsung Electronics, according to people familiar with the operation.
One of the few major components to be sourced from within the United States, the A5 processor is built by Samsung in a newly constructed $3.6 billion non-memory chip production line that reached full production in early December.
Το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 1,100 νέους υπαλλήλους πέρα από τους 2,400 υπαλλήλους σε ήδη υπάρχον εργοστάσιο κατασκευής NAND flash μνημών..
Παρά τις τρέχουσες δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο εταιρειών που έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις στο κομμάτι της προμήθειας εξαρτημάτων παραμένει σημαντική και για τις δύο εταιρείες. Η Apple χρειάζεται τις εγκαταστάσεις της Samsung για την παραγωγή των επεξεργαστών της (αν και η Apple κάνει βήματα ανεξαρτητοποίησης) και φυσικά η Samsung δεν λέει όχι στα δις που φέρνει αυτή η συνεργασία.
Λέγεται, μάλιστα, ότι ήδη στο νέο αυτό εργοστάσιο έχει ξεκινήσει η παραγωγή του επερχόμενου A6 επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί ως είθισται στα νέα iPad και iPhone του 2012.
Source: http://www.macuser.gr/samsung-texas-a5-a6-8341/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...