Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνική αγορά: Σε άνοδο τα tablets



Σε διαρκή άνοδο δείχνει να βρίσκεται στην Ελλάδα η αγορά των tablets. Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι πωλήσεων των συγκεκριμένων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, που κινούνται μεταξύ «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, έχουν πλησιάσει τα 5000 τεμάχια σε μηνιαία βάση. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων βρίσκεται σε κάθετη πτώση την τελευταία διετία.

Το νούμερο των 5000 τεμαχίων ανά μήνα αναφέρθηκε από στελέχη της Wind σε πρόσφατη παρουσίαση της εταιρείας για τη στρατηγική της στο χώρο των smartphones και των tablets. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως το μερίδιο του iPad της Apple είναι στο 55% στην Ελλάδα. Δηλαδή, χαμηλότερα απ’ ότι στο εξωτερικό όπου εκτιμάται ότι κυμαίνεται σε επίπεδα άνω του 60%, ενώ υπάρχει, όμως, και μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών σε σχέση με την εγχώρια αγορά. Σε κάθε περίπτωση, πέραν του iPad, τα tablets που πουλάνε περισσότερο είναι εκείνα που κινούνται σε πιο προσιτά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν τα στελέχη της Wind, τα πιο δημοφιλή tablets είναι, όπως αναμένεται, αυτά με 9-10 ίντσες οθόνη, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι έρευνες δείχνουν πως το tablet είναι μία “φορητή” και όχι “κινητή” συσκευή όσον αφορά στον τρόπο χρήσης της. Κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο εντός σπιτιού και όχι τόσο εν κινήσει.

Source: http://www.inews.gr/109/elliniki-agora-se-anodo-ta-tablets.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...