Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Trevor Eckhart βγάζει τα «άπλυτα» των smartphones στη φόρα… Η κρυμμένη εφαρμογή που «σε βλέπει»

Ένας ερευνητής ασφαλείας δημοσίευσε ένα video που δείχνει με ιδιαίτερα λεπτομερή τρόπο ένα κρυμμένο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε κινητά τηλέφωνα και καταγράφει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με δραστηριότητες των χρηστών.

Σε αυτό το video των 17 λεπτών που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Youtube, o Trevor Eckhart δείχνει πώς το software αυτό -γνωστό ως Carrier IQ- καταγράφει κάθε μήνυμα κειμένου, αναζήτηση στο Google και τηλεφωνικό αριθμό.

Η εφαρμογή -η οποία στο HTC κινητό του Eckhart εμφανίζεται με την ονομασία «HTC IQ Agent»- καταγράφει επίσης τα URL από τις διευθύνσεις που ξεκινούν από «HTTPS». Το λογισμικό αυτό «τρέχει» όταν το Android OS βρίσκεται σε λειτουργία και οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να το σταματήσουν, όπως λέει ο Eckhart στο video.

Η εταιρεία Carrier IQ, που δραστηριοποιείται από το 2005, σχολίασε το θέμα στο wired.com, σημειώνοντας σχετικά πως το λογισμικό της χρησιμοποιείται για τη «συλλογή πληροφοριών από τη συσκευή που βοηθούν στο να κατανοήσει κάποιος την εμπειρία του χρήστη και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σε περιπτώσεις όπου π.χ. μία τηλεφωνική κλήση διακόπτεται, η ποιότητα του σήματος είναι φτωχή, οι εφαρμογές κρασάρουν ή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι ικανοποιητική». Δεν ξέρουμε αν πειστήκατε από αυτές τις εξηγήσεις, σε κάθε περίπτωση όμως δείτε το video του Trevor Eckhart.

Source: http://www.digitallife.gr/%ce%bf-trevor-eckhart-vgazei-ta-aplyta-twn-smartphones-sti-fora-i-krymmeni-efarmogi-pou-se-vlepei-16420/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...