Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το webOS γίνεται open source, νέα tablets από την HP το 2013 (;)


Η HP ανακοίνωσε τελικά την οριστική της απόφαση σχετικά με το μέλλον του webOS τόσο στο software όσο και στο hardware κομμάτι.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρόλο που μεσοπρόθεσμα ο στόχος της παραμένουν τα Windows 8 tablets θα επιστρέψει στην κατασκευή webOS συσκευών το 2013, αν όχι του χρόνου.
Η CEO της HP, Whitman, δήλωσε ότι το project του webOS θα διατηρηθεί εσωτερικά στην εταιρεία αν και μελλοντικά θα κινηθούν οι διαδικασίες για να γίνει open source χωρίς, όμως, να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της άδειας στην οποία θα υπόκειται.
Η ουσία παραμένει ότι όταν γίνει open source το webOS διάφοροι κατασκευαστές θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να κυκλοφορήσουν τις δικές τους προτάσεις ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η HP.
Προς το παρόν η HP θα επικεντρωθεί στα tablets με Windows 8 λειτουργικό ελπίζοντας σε μια καλύτερη πορεία από την αποτυχία που γνώρισε το ‘Slate PC’ με Windows 7 που κυκλοφόρησε λίγο πριν παρουσιαστεί το iPad.
Γενικότερα, φαίνεται ότι η HP δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο στόχο και οι αποφάσεις της δεν έχουν βάση ούτε προσανατολισμό. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το webOS που αποτελεί ένα από τα καλύτερα λειτουργικά για smartphones και tablets δεν θα παρακμάσει αν και γενικότερα τα open source projects είναι καταδικασμένα στην αφάνεια.
Source: http://www.macuser.gr/webos-death-8259/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...