Ads 468x60px

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γιατί το Android δεν κερδίζει την Apple στις επιχειρήσεις


Bessy Theodoropoulou
Στην αγορά του καταναλωτή, οι δικαιούχοι του iOS της Apple και του Android έχουν υιοθετήσει τη νοοτροπία ενός μικρού “πολέμου” στις πωλήσεις. Ωστόσο, ανάμεσα στους αγοραστές – επιχειρηματίες, η Apple διατηρεί τον ηγετικό ρόλο ο οποίος με την πάροδο του χρόνου απλώς ενισχύεται.

Καταναλωτές ενάντια στον ΙΤ καταναλωτισμό

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Android προσπαθεί συνεχώς να προωθηθεί στην αγορά. Η εκστρατεία της Verizon για το  Android 2.0 “Droid” το 2010, ακολουθήθηκε από έναν μαζικό όγκο καταιγιστικών και συνεχών διαφημίσεων οι οποίες οδήγησαν στην αμέσως επόμενη έκδοση, το Android 3.0 Honeycomb και στη νέα γενιά 4G, στα πολυπύρηνα smartphone που πρωτοκυκλοφόρησαν στις αρχές του περασμένου χρόνου.

Τα δύο αυτά γεγονότα έδωσαν στο Android μία μεγάλη ώθηση και ένα αξιόλογο μερίδιο στην αγορά καταναλωτών η οποία ακολουθήθηκε από μεγάλη απήχηση, εκμεταλλευόμενη τη σιωπή της Apple. Όταν η Apple απάντησε με την κυκλοφορία του iPhone 4 το 2010 και του 4S πριν από λίγους μήνες, έγινε ξεκάθαρο πως θα συνέχιζε να έχει την κυρίαρχη θέση.

Προκλήσεις για την Apple στις επιχειρήσεις

Η Apple συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τόσο τα smartphone της όσο και το συμβατικό υπολογιστή της ο οποίος ενισχύεται με την θύρα Thunderbolt που υπάρχει στα MacBook Pro και MacBook Air, ενώ χάνει έδαφος στα  κινητά δίκτυα λόγω της εντυπωσιακής απορρόφησης του iPad από τους εταιρικούς χρήστες οι οποίοι ικανοποιούνται πλήρως από την απλότητα και την ευχρηστία που προσφέρει η ταμπλέτα και είναι διατεθειμένοι μέσω αυτού να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν το λογισμικό.

Η Apple επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα από μόνη της. Αν η εταιρεία θέλει να δώσει έμφαση στην αρχική επιτυχία που έχει στις επιχειρήσεις, θα χρειαστεί να συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για χαρακτηριστικά που αφορούν τους εταιρικούς χρήστες. Ωστόσο, φαίνεται να υποχωρεί από τα σχέδια που είχε για τον Mac OS X Server, γεγονός το οποίο θα μπορούσε σταδιακά να δώσει την άκρη στη Microsoft με τα  Windows Phone και Windows 8, αν επιλέξει να δώσει προτεραιότητα στην υποστήριξη για τις υπάρχουσες πλατφόρμες αντί για τον μελλοντικό iOS Exchange Server.

Source: http://www.appleinsider.com/articles/12/01/28/why_android_isnt_gaining_on_apple_in_the_enterprise_.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...