Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Υποχωρεί το Android στη χρήση ίντερνετ έναντι του Java ME

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της NetApplications σχετικά με την χρήση του διαδικτύου για τον μήνα Δεκέμβρη του 2011 δείχνουν μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, παρά την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου της αγοράς των Android συσκευών η χρήση τους στο διαδίκτυο φαίνεται ότι μειώθηκε.
Όπως βλέπετε και στο παρακάτω διάγραμμα το Android αντιπροσωπεύει το 16.3 τοις εκατό για το mobile web τον μήνα Δεκέμβρη. Το iOS και αυτό μειώθηκε στο 52.1 τοις εκατό ενώ Symbian και BlackBerry είδαν μια μικρή αύξηση. Το Java ME αυξήθηκε στο 21.3 τοις εκατό ξεπερνώντας παραδόξως το Android. Αν αναρωτιέστε τι είναι το Java ME είναι αυτοί οι browsers που υπάρχουν στις περισσότερες ‘μη-smartphones’ συσκευές.
Mobile OS share
Όσον αφορά το μερίδιο για τους mobile browsers τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια με το Android Browser να πέφτει στο 15.9 τοις εκατό. Ο Safari και αυτός έπεσε στο 53.3 τοις εκατό ενώ οι Opera Mini, Symbian και BlackBerry σημείωσαν αύξηση.
Mobile browser share
Ας πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται στο desktop. Τα Windows διατηρούν την πρωτιά με το 92.2 τοις εκατό της αγοράς και το Macintosh στο 63.4 τοις εκατό. Όσον αφορά τους browsers o Internet Explorer είναι πολύ κοντά στο να χάσει την κυριαρχία με το 51.9 τοις εκατό. Ο Firefox παραμένει δεύτερος στο 21.8 τοις εκατό με τον Chrome να ακολουθεί από κοντά στο 19.1 τοις εκατό. Ο Safari παραμένει σταθερός στο 5 τοις εκατό.
Desktop browser share

Source:http://www.macuser.gr/android-java-me-8622/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...