Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Apple χάνει το δικαίωμα απόκρυψης πληροφοριών στην υπόθεση Psystar


Ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ William Alsup αρνήθηκε πρόταση της Apple για διασφάλιση πληροφοριών που σχετίζονται με την υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Psystar.
H Apple ήθελε να κρατήσει κρυφές τις πληροφορίες που σχετίζονταν με την υπόθεση ως εμπορικό μυστικό αλλά ο δικαστής έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο αφού ένα μεγάλο μέρος αυτών των πληροφοριών είναι ήδη διαθέσιμο με μια απλή επιθεώρηση του ίδιου του λογισμικού ή είναι ήδη στο διαδίκτυο ή γραπτώς.
Η ιστορία με την Psystar αρχίζει το 2008 όπου η εταιρεία ξεκίνησε την διάθεση ενός PC με τίτλο ‘OpenMac’ και τιμή τα $400 που μπορούσε να τρέξει το λειτουργικό Mac OS X παραβιάζοντας, βέβαια, τους όρους χρήσης του λογισμικού.
Ξεκίνησε έτσι ένας κύκλος αγωγών με την Psystar να ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί την μονοπωλιακή της θέση ως κατασκευάστρια υπολογιστών Macintosh προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβιάζοντας διάφορα σημεία του νόμου περί ανταγωνιστικότητας.
Μετά από 16 μήνες στα δικαστήρια ο Alsup αποφάσισε υπέρ της Apple στην παραβίαση των όρων χρήσης λειτουργικού αναγκάζοντας την Psystar να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους $2.7 εκατομμυρίων με την υπόσχεση να αποσυρθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες εις βάρος της.
Όπως αναμενόταν οι πωλήσεις του ‘OpenMac’ σταμάτησαν αμέσως αν και η Psystar έκανε έφεση την οποία, βέβαια, έχασε μετά από εννιά μήνες τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Source: http://www.macuser.gr/apple-psystar-8700/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...