Ads 468x60px

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι τεράστιες κατασκευαστικές τις εργασίες της Apple παρέχουν ευελιξία



Bessy Theodoropoulou

Μία ανεπτυγμένη εις βάθους αναφορά περιγράφει τις λεπτομέρειες για τις κατασκευαστικές εργασίες της Apple, το κέρδος της ευελιξίας και την επιμέλεια με τη δυνατότητα πιο στοχευμένης εργασίας, όλα χαρακτηριστικά τα οποία η εταιρεία κερδίζει με την παραγωγή των συσκευών της στο εξωτερικό.

Η New York Times παρουσίασε χθες μία οικεία άποψη στο Cupertino για την κίνηση της εταιρείας που αφορά την παραγωγή των προϊόντων της στο εξωτερικό. Το άρθρο βασίστηκε σε περισσότερες από 35 συνεντεύξεις από τωρινούς και πρώην υπαλλήλους και εργολάβους της Apple, ενώ ταυτόχρονα συμπεριλήφθηκαν υπόψη και συζητήσεις με οικονομολόγους, εξειδικευμένους στην παραγωγή, ειδικούς στο διεθνές εμπόριο, τεχνολογικούς αναλυτές, ακαδημαϊκούς ερευνητές, υπαλλήλους στις προμήθειες της Apple, ανταγωνιστές, εταιρικούς συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα λοιπόν μ'αυτήν την αναφορά η Apple διατηρεί την κεντρική ιδέα ότι οι διαδικασίες παραγωγής στο εξωτερικό προσφέρουν συμμετρία, ευελιξία, μεγαλύτερη επιμέλεια και πιο εξειδικευμένους εργάτες, προτερήματα τα οποία δεν ικανοποιούνται πλήρως από τα Αμερικάνικα εργοστάσια.

Παρ'ότι η εταιρεία εργασιοδοτεί 43.000 άτομα στις ΗΠΑ, σχεδόν τους διπλάσιους απ'αυτούς που εργασιοδοτεί στο εξωτερικό, αρκετοί είναι αυτοί που την έχουν κριτικάρει καθώς πιστεύουν πως δεν έχει δημιουργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Στην αναφορά σημειώνεται πως 700.000 άνθρωποι εργάζονται στα προϊόντα της Apple μέσω του δικτύου εργολάβων της, ωστόσο οι περισσότεροι εντοπίζονται στο εξωτερικό.

Source:Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/12/01/22/apples_overseas_manufacturing_operations_offer_much_needed_flexibility_not_just_savings.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...