Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Eddy Cue: ο άνθρωπος υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις στην Apple

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην Apple και στο πλευρό του Steve Jobs φαίνεται ότι έχει ο Eddy Cue σύμφωνα με απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο ‘Inside Apple‘ που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας.
Συγκεκριμένα, ο Cue φαίνεται ότι ήταν υπεύθυνος για όλες τις συμφωνίες στην Apple όπως αυτές με τις δισκογραφικές εταιρείες για το iTunes και το iCloud.
Αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα αναμένουμε ότι θα ήταν υπεύθυνος και για τις διαπραγματεύσεις για τις ταινίες του iTunes Store και θα ασχολείται λογικά με τα κινηματογραφικά στούντιο για τη φημολογούμενη νέα τηλεόραση της Apple.
Μάλιστα, αναφέρεται στο βιβλίο ότι ο Cue ηγήθηκε των αρχικών διαπραγματεύσεων με την AT&T για την αποκλειστική διάθεση του iPhone το 2007.
Χαρακτηριστικά, ο Cue είχε αναλάβει την ομάδα του MobileMe πριν λίγα χρόνια σε μια δύσκολη για αυτούς περίοδο με συνεχόμενες αποτυχίες. Την ανάθεσή του την είχε αναλάβει ο Jobs κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη που του είχε ο πρώην CEO της Apple.
O Eddy Cue σήμερα είναι υπεύθυνος των Internet υπηρεσιών στην Apple (iTunes Store, iBookstore, App Store, iCloud, iWork, iAd κτλπ) και έχει βρεθεί στη σκηνή με τον Jobs  κατά τη διάρκεια του WWDC 2011 για την παρουσίαση των iTunes in the Cloud και Photo Stream και στο πρόσφατο ‘Let’s talk iPhone’ event του Οκτωβρίου.
Το βιβλίο με τίτλο ‘Inside Apple’ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία βασίζεται σε συνεντεύξεις και περιέχει νέες πληροφορίες για διάφορα θέματα.
Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα είναι τα μυστικά συστήματα της εταιρείας, η προσέγγισή της στην καινοτομία, οι συμφωνίες στη γραμμή παραγωγής και η μετάβαση σε μια εποχή χωρίς τον Steve Jobs.

Source: http://www.macuser.gr/eddy-cue-inside-apple-8979/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...