Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυτό είναι το gadget που ονειρευόσουν: Και laptop και smartphone, και κάμερα και music player

O Steve Jobs είχε πει κάποτε ότι «ένας καταναλωτής δε γνωρίζει τι θέλει, εάν δεν του το δείξεις πρώτα»…
Πιθανότατα, αυτός είναι και ο λόγος που, αντί των τόσων πολλών διαφορετικών gadgets που έχουμε στην κατοχή μας, πλέον γίνεται προσπάθεια από τους κατασκευαστές να ενσωματώσουν τις δυνατότητες του ενός στο άλλο, ακόμη και με τον πλέον… βασικό τρόπο.
Μπορεί η ταμπλέτα σας να τραβήξει καλές φωτογραφίες; Είναι το τηλέφωνό σας τόσο έξυπνο όσο ο υπολογιστής σας; Μπορεί το MP3 player σας να τραβήξει video; Η αλήθεια είναι ότι οι έως τώρα προσπάθειες ενσωμάτωσης διαφορετικών χαρακτηριστικών σε μία συσκευή είχαν τις περισσότερες φορές ως αποτέλεσμα να έχουμε σε δύο ή περισσότερα gadgets μας την ίδια ακριβώς… εφαρμογή, ενώ, πολλές φορές,  με αυτόν τον τρόπο «καταστρεφόταν» και η ιδιαιτερότητα ενός gadget.
Έτσι, concepts όπως το Lifebook που βλέπετε εδώ, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Το πολυ-gadget της φωτογραφίας διαθέτει μία ταμπλέτα, μία κάμερα, ένα τηλέφωνο και ένα music player, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα και μόνο «σώμα», με την όψη ενός… laptop. Και οι τέσσερις συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα, υποστηρίζοντας την ξεχωριστή τους «οντότητα»  και τη μοναδική τους ταυτότητα, ενώ μπορούν και να ενοποιηθούν δημιουργώντας μία «μαγική πολυ-συσκευή».
Το Lifebook είναι, προς το παρόν, ένα concept laptop computer, του σχεδιαστή Prashant Chandra, που βασίζεται στην αρχή του «διαμοιραζόμενου hardware». Προσπαθεί, δηλαδή, να αποφύγει το γεγονός διαφορετικά hardware να πηγαίνουν «χαμένα», με τη χρήση στην καθημερινότητά μας ξεχωριστών συσκευών, στις οποίες υπάρχει, πολλές φορές, «επανάληψη» δεδομένων αλλά και χαρακτηριστικών.
Για παράδειγμα, αν έχουμε κάποια κομμάτια στο music player μας, γιατί θα πρέπει να «δεσμεύσουμε» αντίστοιχο χώρο για την αποθήκευση τους και στο laptop μας; Παρομοίως, αν έχουμε έναν επεξεργαστή στο tablet μας γιατί να μην μπορούμε να «τρέξουμε» με την ισχύ του και το laptop μας; ‘Η αν έχουμε μία πλήρως λειτουργήσιμη κάμερα με δική της μνήμη και επεξεργαστική ισχύ εικόνας, γιατί να μην έχει τα ίδια χαρακτηριστικά αυτόματα και το laptop μας;
Δείτε το Lifebook, σε μερικές φωτό, και ονειρευτείτε το gadget του μέλλοντος. Είναι πραγματικά υπέροχο…





Source: http://www.digitallife.gr/ayto-einai-to-gadget-pou-oneireyosoun-kai-laptop-kai-smartphone-kai-kamera-kai-music-player-50425/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...