Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οδηγός: Πως να βρείτε το λεξικό του iOS


Dict
Όπως έχουμε αναφέρει και πολλές φορές στο παρελθόν το καινούριο iOS 5 της Apple φέρνει πολλές νέες δυνατότητες. Μία από αυτές που δεν έχουμε αναφερθεί και πάρα πολύ είναι και το ενσωματωμένο λεξικό.
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές όταν γράφετε κάποιο μήνυμα, tweet κτλ ότι το iOS σας φέρνει ένα μπαλονάκι με αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό σύμφωνα με αυτό που γράφετε. Αν αυτό είναι λάθος θα πρέπει να του το δείξετε γράφοντας τρεις φορές την ίδια λέξη και πατώντας x σε αυτή που σας προτείνει. Έτσι το iOS την επόμενη φορά θα γνωρίζει και τη νέα λέξη.
Ακόμα, το λεξικό έχει την δυνατότητα να διαβάζει το περιεχόμενο των δεδομένων της συσκευής μας και αν παράδειγμα θέλουμε να γράψουμε το όνομα ή επίθετο από κάποιον που έχουμε στις επαφές μας θα το θυμάται και θα μας το προτείνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σημειώσεις αλλά και ότι άλλο υπάρχει σε κείμενο μέσα στην συσκευή μας. Το λεξικό μαθαίνει καθημερινά από την χρήση που κάνουμε στην συσκευή μας.

Οι φίλοι μας στο iSpazio έψαξαν να βρούνε έναν τρόπο ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στο λεξικό μας τον οποίο μπορούμε να δούμε στη συνέχεια.
Οδηγίες
1. Επιλέξτε την λέξη κάνοντας tap πάνω της και αφήστε το δάχτυλο σας εκεί μέχρι να εμφανιστεί ο μεγεθυντικός φακός.
IMG 0002
2. Πατήστε Ορισμός όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω screenshot ή αν υπάρχουν οι επιλογές για αντιγραφή, επικόλληση και άλλα ίσως να πρέπει να πατήσετε κάποιο βελάκι για να δείτε την επιλογή Ορισμός.
3. Μόλις πατήσετε το Ορισμός θα πρέπει να δείτε μία σελίδα από το λεξικό του iOS με την σημασία της λέξης.
IMG 0003
Όπως θα δούμε, αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται σε πολύ λίγες λέξεις αλλά σίγουρα η Apple θα προσθέσει και άλλες στο λεξικό της με τον καιρό.

Source: http://greekiphone.gr/20120107/how-to-access-the-dictionary-on-ios/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...