Ads 468x60px

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

iPad αντί εφημερίδας



Τις αλλαγές στις αναγνωστικές συνήθειες των κατόχων iPad καταγράφει σε μελέτη της η IDG Connect και το συμπέρασμα που βγαίνει μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσει τους παραδοσιακούς εκδότες.
Η εταιρεία δεν περιορίστηκε στη Β. Αμερική ή την Ευρώπη για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έρευνας, στην οποία όμως περιορίστηκε σε ένα συγκεκριμένο κλάδο - τα στελέχη που έχουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης και το τμήμα πληροφορικής. Εξ ορισμού, δηλαδή, μιλάμε για ένα κοινό που είναι αρκούντως εκπαιδευμένο στη χρήση των ψηφιακών μέσων και, ίσως, πιο έτοιμο να εγκαταλείψει τις παραδοσιακές μορφές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε σχέση με άλλους ανθρώπους.
Ακόμα και με αυτή την επισήμανση όμως οι αριθμοί διατηρούν το ενδιάφερον τους.
Οι κάτοχοι iPad σταμάτησαν να αγοράζουν βιβλία (σε ποσοστό 70%), εφημερίδες (72%) και DVD (49%). Ειδικά για τις εφημερίδες, στην Ευρώπη το 64% όσων μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως αγοράζουν πια λιγότερες εφημερίδες, ενώ το ποσοστό αυτό στην Ασία φτάνει στο θεαματικό (και ανησυχητικό για τους εκδότες) 90%. Στη Β. Αμερική, το ποσοστό είναι πιο κοντά στα ευρωπαϊκά επίπεδα (67%) , ενώ στην Αφρική φτάνει στο 73%. 
Θα πει κάποιος πως αυτά τα στελέχη δεν έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για ένα iPad, πράγμα όμως που διαψεύδει η έρευνα. Στην Ευρώπη, 6 στους 10 δηλώνουν πως απέκτησαν iPad χωρίς να τους επιδοτήσει η εταιρεία στην οποία εργάζονται και η πλειονότητα (63%) δηλώνει πως το χρησιμοποιεί πάντα στο σπίτι. 

Source: http://www.inews.gr/106/iPad-anti-efimeridas.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...