Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σε αύξηση οι πωλήσεις Macintosh εν μέσω μείωσης στη γενικότερη αγορά

Η τριμηνιαία έρευνα της Gartner σχετικά με τις πωλήσεις PC στις ΗΠΑ για το τέλος του 2011 δείχνει μείωση στις πωλήσεις υπολογιστών σε σχέση με πέρσι της τάξης του 5.9 τοις εκατό. Παγκοσμίως, μάλιστα, η μείωση αυτή ανέρχεται στα 1.4 τοις εκατό.
Μαντέψτε, βέβαια, την λαμπερή εξαίρεση στην τάση αυτή: η Apple. Οι πωλήσεις των desktop και notebook συνολικά γνώρισαν αύξηση 20.7 τοις εκατό πάντα σε σχέση με πέρσι.
Η HP γνώρισε την μεγαλύτερη μείωση στις πωλήσεις υπολογιστών της τάξης του 26.1 τοις εκατό, η Acer στο 11.4 τοις εκατό, η Dell στο 4.5 τοις εκατό και η Toshiba στο 2.2 τοις εκατό. Η HP, ωστόσο, διατήρησε την νούμερο ένα θέση με πάνω από 4 εκατομμύρια πωλήσεις σε αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Gartner.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά η HP γνώρισε μείωση 1.6.2 τοις εκατό με την Acer να ακολουθεί με 18.4 τοις εκατό. Οι Lenovo, Asus και Dell σημείωσαν αύξηση 23, 20.5 και 7.8 τοις εκατό αντίστοιχα. Και στην παγκόσμια αγορά, βέβαια, η HP διατήρησε την πρώτη θέση.

Το 2012 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρονιά μιας και τα ultrabooks αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά. Όπως πάντα, όμως, η Apple διαθέτει και πάλι το προβάδισμα και σε αυτή την κατηγορία που η ίδια δημιούργησε με το MacBook Air.

Source: http://www.macuser.gr/mac-sales-rise-8895/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...