Ads 468x60px

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Pacifist 3.0 μια εφαρμογή που ανοίγει Mac OS X .pkg package files

Το Pacifist 3.0 είναι μια εφαρμογή που ανοίγει Mac OS X .pkg package files, όπως .dmg disk images και .zip, tar.gz, .tarbz2 και .xrar archives επιτρέποντας απόσπαση επιμέρους αρχείων και φακέλων από αυτά. Πρόκειται για χρήσιμες υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε αλλοίωση συνοδευτικών εφαρμογών του OS X. 

Όπως αναφέρεται και στον οδηγό restore συνοδευτικών εφαρμογών του OS X δεν συνιστάται restore της επίμαχης εφαρμογής από backup του Time Machine αλλά με επαν-εγκατάσταση (reinstall) του OS X. 

Όμως με το Pacifist, μπορείτε να αποσπάσετε από το OS X package την εφαρμογή και να κάνετε restore της, παρακάμπτοντας την χρονοβόρα διαδικασία του reinstall.

Ακόμη, μπορείτε να επισκοπήσετε ένα dowloaded package πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε ενεργές εγκαταστάσεις και να εντοπίσετε αρχεία που λείπουν ή έχουν διαφοροποιηθεί. Ή να επιθεωρήσετε τα εγκατεστημένα στο σύστημα σας kernel extensions, να δείτε ποιό installer τα εγκατέστησε και αν πρόκειται για installer της Apple ή τρίτου.

➤ Ανοίγοντας την εφαρμογή λοιπόν, εμφανίζεται το παράθυρο.
1. Αν θελήσετε να επαν-εγκαταστήσετε ένα αρχείο, αλλά δεν γνωρίζετε από ποιό package προήλθε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Search Receipts.
2. Για επισκόπηση ή απόσπαση αρχείων από κάποιο package ή archive file, click το μπουτόν Open Package και επιλέγετε το ,pkg, .zip, .tar, ή .dmg file από το οποίο θα αποσπάσετε το αρχείο(α).
3. Για επαν-εγκατάσταση αρχείων που είναι μέρος της OS X εγκατάστασης σας, click το μπουτόν Open Apple Installers. Σε περίπτωση που το Mac OS X ήρθε με φυσικό μέσο, το εισάγετε προτού κάνετε click στο μπουτόν. (αν το Mac OS X είναι σε δύο δίσκους, αρχικά δοκιμάζετε τον πρώτο).

➤ Για διευκόλυνση σας, παρατίθενται τα βήματα για restore εφαρμογής του OS X.
1. Στο προηγούμενο παράθυρο, click το μπουτόν Open Apple Installers.
α. Σε μηχανήματα που έρχονται με προ-εγκατεστημένο το OS X Lion (τουλάχιστον την 7.0), ο installer βρίσκεται στο Applications folder.
β. Σε μηχανήματα που έγινε upgrade του OS X Snow Leopard σε Lion, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση 7.1 του Lion, ο installer διαγράφονταν αυτόματα από το σύστημα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του upgrade. Εφ’ όσον λοιπόν -πριν τρέξετε το upgrade- έχετε μετακινήσει τον installer εκτός του Applications folder ώστε να μην διαγραφεί, θα δείτε το παράθυρο. Click Choose.

.

2. Θα αναδυθεί το παράθυρο. Έστω λοιπόν, ότι έχει αλλοιωθεί το Mail.app. Το επιλέγετε και click Install. Με το πέρας της εγκατάστασης πηγαίνετε  > Software Update και κατεβάζετε τυχόν διαθέσιμα updates.

3. Αν ο installer έχει διαγραφεί αλλά έχετε μεριμνήσει για setup ενός OS X Lion Install Disk, συνδέετε το flash drive οπότε θα αναδυθεί το παράθυρο. Click Choose και προχωρείτε κατά τα γνωστά.
Διαφορετικά θα πρέπει πλέον να κατεβάσετε ξανά το OS Χ Lion upgrade από το Mac App Store. Click λοιπόν το μπουτόν Download Mac … και στη συνέχεια ακολουθείτε και πάλι την προαναφερθείσα διαδικασία.




Source: http://macnotes.gr/2012/01/25/pacifist-3-0/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...