Ads 468x60px

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Safari και Firefox καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε OS X και Windows 7

To Tom’s Hardware δημοσιεύει τα τελευταία αποτελέσματα του φημισμένου Browser Grand Prix συγκριτικού για …browsers αναδεικνύοντας τους Firefox 9 και Safari νικητές σε Windows 7 και Lion αντίστοιχα.
To test πραγματοποιήθηκε σε ένα MacBook Air 11-inch Core i7 4GB RAM στο οποίο φορτώθηκαν επιπρόσθετα τα Windows 7. Συνολικά δοκιμάστηκαν 5 browsers: Chrome 16, Internet Explorer 9 (Windows only), Opera 11.6, Firefox 9 και Safari 5.1.2
Η ιστοσελίδα για να αναδείξει τους νικητές πραγματοποίησε μια σειρά από 53 διαφορετικά τεστ μεταξύ των οποίων χρόνους εκκίνησης, javascript, flash, HTML5, hardware acceleration κτλπ
Όσον αφορά τα αποτελέσματα: ο Safari κατέκτησε την πρώτη θέση στο OS X Lion με την δεύτερη θέση να καταλαμβάνουν χωρίς σημαντική διαφορά μεταξύ τους οι Firefox και Chrome ενώ στα Windows 7 την πρώτη θέση έλαβε ο Firefox με τον Chrome να ακολουθεί κατά πόδας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των τεστ (31 στα 35) το Mac OS X τα πήγε χειρότερα από τα Windows 7 παρόλο που χρησιμοποιήθηκε το MacBook Air ως βάση των συγκριτικών.
Φυσικά, ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνολογίας πίσω από τους browsers βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και τα παραπάνω αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Source: http://www.macuser.gr/safari-firefox-os-x-windows-7-browser-bench-8785/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...