Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τα Thunderbolt αξεσουάρ της CES 2012


Ένα από τα αντικείμενα που «έκλεψαν» την παράσταση στη φετινή CES 2012 ήταν τα αξεσουάρ Thunderbolt, τα οποία σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένως την σπουδαία σημασία του Thunderbolt και της αναγκαιότητας ύπαρξης μιας πληθώρας χρήσιμων αλλά και προσιτών στην τιμή αξεσουάρ. H Apple είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας για το 2011 αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ούτε ένα αξεσουάρ που να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Ελπίζουμε ότι το 2012 που το Thunderbolt θα υποστηρίζεται και από Windows PCs η τεχνολογία θα απογειωθεί και θα δούμε περισσότερα αξεσουάρ. Προς το παρόν ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο τι είδαμε όσον αφορά το Thunderbolt στην CES 2012 για να έχουμε μια πρώτη εικόνα στο τι να περιμένουμε στην αγορά.

Seagate’s GoFlex Thunderbolt Adapter

Η SeaGate θα διαθέσει έναν Thunderbolt adapter για τη σειρά των δίσκων GoFlex που θα μπορείτε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε στη θέση του παλιού αντάπτορα. Ουσιαστικά αναβαθμίζετε τον δίσκο σας από USB 2.0 σε Thunderbolt με έναν αντάπτορα της τιμής των $100. Η διαθεσιμότητα αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2012.

LaCie’s eSATA Hub Thunderbolt Series

Το Thunderbolt Hub της LaCie επιτρέπει τη σύνδεση δύο eSATA δίσκων σε MacBook Pro και είναι αρκετά πιο φθηνή λύση από το να αγοράσετε από την αρχή έναν Thunderbolt δίσκο. Εκτός από τους δύο δίσκους μπορείτε μάλιστα να συνδέσετε και μια εξωτερική οθόνη. Η τιμή του παραμένει άγνωστη με διαθεσιμότητα το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Belkin’s Thunderbolt Express Dock

Western Digital’s My Book Thunderbolt Duo

To MyBook Thunderbolt Duo της Western Digital αποτελείται από δύο 3.5″ δίσκους των 2TB ή 3ΤΒ (συνολικά 4TB και 6ΤΒ δηλαδή) και απευθύνεται προφανώς σε αυτούς με μεγάλες απαιτήσεις χωρητικότητας. Μάλιστα, εάν θέλετε να φτάσετε στα άκρα μπορείτε να συνδέσετε σε αλυσίδα μέχρι και τέσσερις τέτοιους δίσκους επιτυγχάνοντας συνολικό αποθηκευτικό χώρο μέχρι 24TB (!)
Δεν έχουμε ούτε τιμή ούτε ημερομηνία διάθεσης μέχρι στιγμής.

LaCie’s 2Big (Thunderbolt Raid Storage)

To 2Big είναι ακόμα μια συσκευή για αποθηκευτικό χώρο με δύο 3.5″ δίσκους υποστηρίζοντας μέχρι και 8TB σε RAID 0 και 4TB σε RAID 1. Δεν έχουμε τιμή διάθεσης αλλά αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2012.

OCZ’s Lightfoot (Thunderbolt SSD)

Elgato’s Thunderbolt SSD

Η Elgato παρουσίασε το Thunderbolt SSD με χωρητικότητες στα 120GB και 240GB. Η εταιρεία υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες, αθόρυβη λειτουργία με μεταλλική θήκη για έξτρα ασφάλεια. Οι τιμές θα είναι στα 399.90€ και 649.95€ αντίστοιχα με κυκλοφορία τον Φεβρουάριο.

Blackmagic Design’s Intensity Shuttle

Φεύγοντας από τις προτάσεις για αποθηκευτικό χώρο ας δούμε και κάτι διαφορετικό. Το Intensity Shuttle είναι μια συσκευή καταγραφής SD και HD βίντεο που διαθέτει HDMI, analog component, composite και S-Video I/O για την καταγραφή βίντεο από συσκευές όπως τηλεοράσεις, κάμερες, κονσόλες, προτζέκτορες κτλπ. Επιτρέπει βίντεο μέχρι 1080p,  δεν απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία και είναι συμβατό με το Adobe Premiere και Final Cut Pro. Η τιμή του είναι στα $239 με διαθεσιμότητα του πρώτο τρίμηνο του 2012.

Source: http://www.macuser.gr/ces-2012-thunderbolt-8926/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...