Ads 468x60px

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι επί πληρωμή Android εφαρμογές είναι κατά μέσο όρο δύο έως δύομιση φορές πιο ακριβές από ότι οι αντίστοιχες iPhone



Οι επί πληρωμή Android εφαρμογές είναι κατά μέσο όρο δύο έως δύομιση φορές πιο ακριβές από ότι οι αντίστοιχες iPhone εφαρμογές, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας Canalys. H εταιρία σημειώνει ότι οι 100 πρώτοι τίτλοι στο Android Market αυτή τι στιγμή κοστίζουν $374,37, με μέσο όρο $3,74 ανά εφαρμογή. Αγοράζοντας τις top 100 εφαρμογές για iPhone κοστίζουν μόλις $147, δηλ $1,47 ανά τίτλο.
Σύμφωνα με την Canalys υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την διαφορά, όπως “το περισσότερο ελεγχόμενο περιβάλλον λιανικής πώλησης της Apple”, το οποίο ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό τιμών και την αγορά μέσα από τις εφαρμογές. Το δεύτερο βέβαια πολλές φορές αλλιώνει την πραγματική τιμή που πληρώνουν οι χρήστες. Η Canalys επίσης λέει ότι λιγότεροι χρήστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για Android εφαρμογές, αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να χρεώνουν περισσότερα.
“Πουλώντας πολλές εφαρμογές σε υψηλότερες τιμές είναι ότι καλύτερο για τους προγραμματιστές, αλλά η επίτευξη μεγάλου όγκου πωλήσεων στο Android δεν είναι εύκολη υπόθεση”, λέει ο Rachel Lashford της Canalys. “Περισσότερη επιθετική πολιτική τιμών θα βοηθούσε τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους αγορά, με περισσότερα download που τελικά θα ήταν καλό για όλο το οικοσύστημα”.
Ένας παράγοντας που πολυπλοκεύει τη σύγκριση είναι η έλλειψη ταύτισης μεταξύ των καλύτερων εφαρμογών των δύο online καταστημάτων. Μόνο 19 τίτλοι εμφανίζονται και στις δύο λίστες των top 100 εφαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι με άλλες εφαρμογές το αποτέλεσμα ίσως ήταν διαφορετικό.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/2/24/canalys-android-ios.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...