Ads 468x60px

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Apple κέρδισε σημαντική δικαστική νίκη κατά της Motorola στη Γερμανία



Η Apple κέρδισε σημαντική δικαστική νίκη κατά της Motorola στη Γερμανία σήμερα φέρνοντας μαύρα σύννεφα πάνω από την πρόσφατη εξαγορά της Motorola από τη Google.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η Motorola δεν θα μπορεί από εδώ και στο εξής να επιβάλει τις πατέντες που έχουν κριθεί απαραίτητες εναντίον της Apple στη χώρα για όσο διαρκέσει η έφεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον έναν χρόνο.
Η απόφαση αυτή, βέβαια, είναι προκαταρκτική και η Motorola μπορεί ακόμα να ασκήσει έφεση αλλά οι ενδείξεις λένε ότι η έφεση της Apple μάλλον θα πετύχει αλλά ακόμα και αν δεν κερδηθεί η Apple θα μπορούσε ρεαλιστικά να λύσει το πρόβλημα με πολύ μικρές παραχωρήσεις.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η Apple κατέθεσε ικανοποιητική πρόταση στην Motorola για την αδειοδότηση των πατεντών με όρους FRAND και έτσι η προσπάθειες της Motorola να απαγορεύσει την πώληση των iPhone και iPad αποτελούν παραβίαση του νόμου περί ανταγωνιστικότητας.
Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου συνάδει με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξετάσει την Motorola για παραβίαση ανταγωνιστικότητας μετά από παράπονα των Apple και Microsoft.
Όσον αφορά τη Google τα πράγματα φαίνεται καταρρέουν καθώς ο -επίσημος- μοναδικός λόγος εξαγοράς της Motorola, δηλαδή η εκμετάλλευση του εκτεταμένου αριθμού πατεντών της, με βάση τη νομοθεσία της Γερμανίας και την προσέγγισή της στους όρους FRAND πλέον δεν υφίσταται. Η στρατηγική των δύο εταιρειών δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την σημερινή απόφαση σε τέτοιο βαθμό που πλέον η εξαγορά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μόνο και μόνο εξαιτίας του χλευασμού που θα δεχθεί η εταιρεία αλλά και για άλλους λόγους που μπορεί να μην γνωρίζουμε.
Να τονίσουμε ότι η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη διακοπή των υπηρεσιών push στη Γερμανία καθώς βασίζεται σε άλλες πατέντες.
Source: http://www.macuser.gr/apple-motorola-lawsuit-germany-9697/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...