Ads 468x60px

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναλυτής που κατηγορείται για την απόκτηση μυστικών πληροφοριών σχετικά με την Apple


Αναλυτής που κατηγορείται για την απόκτηση μυστικών πληροφοριών σχετικά με την Apple καθώς και για την μετέπειτα πώλησή τους για χιλιάδες δολάρια συνελήφθη με κατηγορίες περί απάτης, συνωμοσίας και εμπορίου μυστικών.
Συγκεκριμένα, ο John Kinnucan έχει δύο κατηγορίες για απάτη και δύο κατηγορίες για συνωμοσία εις βάρος του σε δικαστήριο στο Portland του Oregon. Σε δικαστήριο στο Manhattan εκκρεμεί εις βάρος του πολιτική αγωγή από την Securities Exchange Commission.
O Kinnucan κατηγορείται ότι διέρρευσε πληροφορίες που απέκτησε από προμηθευτές της Apple, όπως η SanDisk και Flextronics. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά αυτός που διέρρευσε τα μυστικά από την SanDisk ήταν ο Don Barnetson, ο οποίος δήλωσε ένοχος για συνωμοσία περί αποκάλυψης μυστικών.
“I conspired with a consultant to provide confidential information with respect to my employer at the time, SanDisk Corp”
Ο Kinnucan κατείχε εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως η τάση των πωλήσεων για το iPhone, τις οποίες απέκτησε για λογαριασμό της εταιρείας που εργαζόταν, Broadband Research.
O Kinnucan είναι ένας από τους 60 ανθρώπους που βρίσκονται υπό έρευνα την περίοδο εκείνη με πολλά πρώην στελέχη προμηθευτών της Apple να βρίσκονται στη λίστα.
Source: http://www.macuser.gr/analyst-arrested-for-insider-trading-9604/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...