Ads 468x60px

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Foxconn επιχειρεί να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της με νέες αυξήσεις μισθών




Η διοίκηση της Foxconn ανακοίνωσε ότι οι ελάχιστοι μισθοί στα εργοστάσιά της αυξάνονται από 16% έως 25%. Έτσι, ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη διαμορφώνεται πλέον στα 217 ευρώ, ενώ όσοι έχουν την ελάχιστη τεχνολογική πιστοποίηση θα λαμβάνουν 265 ευρώ.

Οι αυξήσεις συμπίπτουν χρονικά με τη δυσαρέσκεια κύκλων της Apple για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και οι κατά καιρούς αυτοκτονίες σίγουρα δεν κάνουν καλό στην εικόνα της.

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει αρκετός κόσμος, η Foxconn δεν είναι αποκλειστικός συνεργάτης της Apple και κατασκευάζει hardware για πολλές εταιρείες. Έτσι, οι αυξήσεις αυτές δε μπορεί να έχουν υπαγορευτεί από την Apple και προφανώς είναι μια προσπάθεια της Foxconn να μη χάσει τους συνεργάτες της υπό το βάρος των καταγγελιών.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει άλλες δύο αυξήσεις μισθών. Τίποτα, όμως, δεν έχει αλλάξει στο εργασιακό καθεστώς και η καταπίεση συνεχίζεται.

Source: http://www.inews.gr/111/i-Foxconn-epicheirei-na-veltiosei-ti-dimosia-eikona-tis-me-nees-afxiseis-misthon.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...