Ads 468x60px

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα δείχνει γιατί το iPad θα παραμείνει στην κορυφή

 Bessy Theodoropoulou

Το iPad της Apple είναι ακόμα κυρίαρχο στην αγορά των tablet βάσει των πωλήσεων, παρά τα κέρδη των συσκευών με Android όπως το Kindle Fire της Amazon, ενώ πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από χρήστη tablet υποδεικνύει πως πρόκειται να διατηρηθεί στην κορυφή.

Το 74% των ερωτηθέντων της έρευνας είπαν πως είναι “Πολύ ικανοποιημένοι” από το iPad σε προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου, ενώ μόλις το 54% είπαν πως είναι “Πολύ ικανοποιημένοι” με το Kindle Fire σε έρευνα του Ιανουαρίου. Ο μέσος όρος των πελατών που δήλωσαν “Πολύ ικανοποιημένοι” για όλα τα άλλα tablet είναι 49%.



Οι περισσότερες δυσαρέσκειες των ερωτηθέντων αφορούσαν το Kindle Fire συμπεριλαμβάνοντας την έλλειψη του κομπιού που ελέγχει την ένταση της φωνής, την απουσία της κάμερας, τη σύντομη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την έλλειψη συνδεσιμότητας και το μέγεθος της βιβλιοθήκης στην αντίστοιχη εφαρμογή. Το κόστος και η οθόνη ήταν τα πιο αρεστά χαρακτηριστικά στους ιδιοκτήτες του Kindle Fire.
Η εστίαση της Apple στην εμπειρία του χρήστη φαίνεται πως ήταν το σημαντικότερο όπλο με το οποίο κατάφερε να κερδίσει το θαυμασμό όσων έχουν αγοράσει τη συσκευή, ενώ η Amazon εστιάζοντας καθαρά και μόνο στην προσφορά μίας συσκευής χαμηλού κόστους δεν ευχαρίστησε τους πελάτες της, δίνοντας τους το αίσθημα ότι κάτι λείπει. Η στρατηγική αυτή έδειξε να είναι αποδοτική για λίγο χρονικό διάστημα. Ο αναλυτής είπε πως η Amazon ίσως πούλησε περίπου 6.000.000 Kindle Fire στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα η Apple αποδείχθηκε να είναι σωστή όταν το Δεκέμβιο δήλωσε πως οι μεγάλες πωλήσεις του Kindle tablet θα δίναν σταδιακά ώθηση στη ζήτηση του iPad.
 
Source: http://gigaom.com/apple/satisfaction-survey-shows-why-apples-ipad-will-remain-on-top/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...