Ads 468x60px

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πως έγινε η διαπραγμάτευση για τα δικαιώματα του ονόματος ‘iPad’.


Μετά την αγωγή της Proview εναντίον της Apple στις ΗΠΑ μάθαμε περισσότερα σχετικά με το πως έγινε η διαπραγμάτευση για τα δικαιώματα του ονόματος ‘iPad’.
Ο Philip Elmer-DeWitt αναφέρει σε δημοσίευμά του το πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα 35 μέρες πριν βγει το iPad στην αγορά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, η Apple προσέλαβε τον Graham Robinson της βρετανικής εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων με το όνομα Farncombe Internatinal για να λειτουργήσει ως «μεσάζοντας».
Ο Robinson δημιούργησε μια ψεύτικη εταιρεία που υπήρχε μόνο στα χαρτιά και την ονόμασε IP Application Development Limited (IPAD Ltd.). Από κει και πέρα ο Robinson χρησιμοποίησε το ψεύτικο όνομα “Jonathan Hargreaves” και ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την Proview για τα δικαιώματα του ονόματος “iPad”, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει την σχέση του με την Apple.
Κατά τις διαπραγματεύσεις με την Proview ο Robinson απέφυγε ερωτήσεις σχετικά με τον τομέα των επιχειρήσεων στον οποίο βρισκόταν η IPAD Ltd. Ως πρόφαση παρουσίαζε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είχε κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει ακόμα περισσότερα στοιχεία. Βεβαίωσε, όμως, μέσω e-mail την Proview ότι η εταιρεία δεν θα ανταγωνιζόταν μαζί τους.
Η Apple δεν έχει σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα και επιμένει στην επίσημη στάση της ότι εξαγόρασε τα δικαιώματα για το όνομα “iPad” σε 10 διαφορετικές χώρες πριν μερικά χρόνια και ότι η Proview είναι αυτή που δεν τήρησε την συμφωνία στην Κίνα. Δικαστήριο στο Hong Kong έχει λάβει το μέρος της Apple στην υπόθεση αυτή ενώ εκκρεμούν ακόμα αρκετές αγωγές στο κυρίως μέρος της χώρας.
Source: http://www.macuser.gr/apple-proview-ipad-trademark-9706/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...