Ads 468x60px

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλύφθηκε μυστικό project μετάβασης του OS X σε αρχιτεκτονική ARM

To 2010 o Tristan Schapp δημοσίευσε τη διατριβή του σχετικά με τις δώδεκα βδομάδες που εργαζόταν στην Apple στον τομέα Platform Technologies Group, μέρος του Core OS Department, όπως μας ενημερώνει το AppleInsider.
Προφανώς, η διατριβή του δεν κυκλοφόρησε ελεύθερα εξαιτίας των ευαίσθητων πληροφοριών που περιείχε αλλά πριν μερικούς μήνες δημοσιεύτηκε τελικά σε πανεπιστήμιο στην Ολλανδία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την διατριβή ο Schaap εργαζόταν ώστε να μεταφερθεί το Darwin, ο πυρήνας του OS X, στους επεξεργαστές ARM. Κατά την παραμονή του στην εταιρεία ο στόχος είχε επιτευχθεί σε πρωταρχικό επίπεδο παρόλα τα bugs που προέκυψαν.

Ο Schaap αντιμετώπισε τρία προβλήματα κυρίως:
Schaap wrote in his thesis that he faced three technical issues during the 12-week project. Having to create a build system, including a filesystem and kernelcache, from the ground up was one of the obstacles. A stale kernel source was also a problem, since bugs snuck in due to the ARMv5 branch of XNU not having been exercised “in a long time.” Finally, Schaap said issues with the JTAG debugger resulted in an “entire instruction set” being unusable.
Πριν μερικούς μήνες είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Apple κατασκεύασε ένα MacBook Air με επεξεργαστή ARM μένοντας ικανοποιημένη από τη χαμηλή κατανάλωση που πέτυχαν. Ωστόσο, ο αναλυτής Gardner δήλωσε χθες ότι μετά από συνάντηση που είχε με τον Tim Cook έμεινε με την εντύπωση ότι η Apple δεν είχε σκοπό να προβεί σε αυτή την κίνηση αφού ήταν ικανοποιημένη από την πορεία του iPad.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, βέβαια, σε μια τέτοια μελλοντική πιθανότητα μετάβασης από τους Intel σε ARM και στα προβλήματα που κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα το έκανε αυτό η Apple μιας και πριν μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκε η μετάβαση από την αρχιτεκτονική PowerPC στους Intel.

Μάλιστα και η Microsoft έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για συμβατότητα με τους ARM επεξεργαστές στο επερχόμενο Windows 8 όσον αφορά τα tablets αν και η εταιρεία έχει επιλέξει μια διαφορετική στρατηγική από την Apple.

Source: http://www.macuser.gr/os-x-arm-secret-project-9354/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...