Ads 468x60px

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέα αγωγή της Proview

Σαν να μην έφταναν οι αγωγές της Proview στην Κίνα εναντίον της Apple για τα δικαιώματα του ονόματος ‘iPad’, η σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρεία φέρνει την «μάχη» και στις ΗΠΑ με νέα αγωγή.


Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 17 Φεβρουαρίου και ισχυρίζεται ότι η Apple εξαπάτησε την Proview στην διαδικασία εξαγοράς των δικαιωμάτων του ονόματος ‘iPad’.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η Apple είχε χρησιμοποιήσει μια εταιρεία που είχε στήσει ένα από τα δικηγορικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται και είχε το όνομα IP Application Development (προσέξτε τα αρχικά που σχηματίζουν τη λέξη iPad).

H εταιρεία αυτή είχε επικοινωνήσει με την Proview το 2009 για την αγορά των δικαιωμάτων του ονόματος IPAD που κατείχε μέχρι τότε η κινέζικη εταιρεία στην τιμή των 35,000 βρετανικών λιρών.
Η Proview ισχυρίζεται ότι η Apple την εξαπάτησε καθώς η IP Application Development της είχε αναφέρει ότι ήθελε τα δικαιώματα του ονόματος ‘iPad’ επειδή ήταν συντόμευση του ονόματος της εταιρείας και ότι τα μελλοντικά προϊόντα της δεν θα ήταν ανταγωνιστικά με αυτά της Proview.

Όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενο δημοσίευμα τα προϊόντα της Proview είναι αντιγραφή του iMac της Apple. Είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι αγωγές είναι η τελευταία επιλογή της Proview πριν την χρεοκοπία αλλά είναι πολύ πιθανόν η επιμονή της να γυρίσει μπούμερανγκ εάν η Apple αποφασίσει με τη σειρά της να ασκήσει αγωγές για την προφανή ομοιότητα των προϊόντων της Proview με τα δικά της.

Source: http://www.macuser.gr/proview-sues-apple-in-the-us-9680/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...