Ads 468x60px

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Thunderbolt GoFlex adapter της Seagate

H Seagate ξεκίνησε την πώληση του Thunderbolt αντάπτορα για τους GoFlex δίσκους της στην τιμή των $99.
Για όσους δεν γνωρίζουν η σειρά των GoFlex δίσκων προσφέρουν την δυνατότητα αλλαγής του τρόπου σύνδεσης με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας αντάπτορες.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρείχε αντάπτορες για USB 3.0, FireWire και eSATA ενώ τώρα προστέθηκε και υποστήριξη για το νέο Thunderbolt. Η συνδεσμολογία παραμένει SATA, οπότε πρακτικά ο αντάπτορας της Seagate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε 2.5″ SATA δίσκο.
Όπως καταλαβαίνετε τα οφέλη όσον αφορά τις ταχύτητες είναι σημαντικά. Συγκεκριμένα, δοκιμές που πραγματοποίησε το MacWorld δείχνουν ταχύτητες μέχρι 78.8MBps write και 79.3ΜΒps read. Βέβαια, η χρησιμοποίηση SSD δίσκου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ξεπερνώντας τα θεμελιώδη προβλήματα των μηχανικών δίσκων.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα τώρα ο αντάπτορας διαθέτει μόνο μία Thunderbolt θύρα που σημαίνει ότι πρέπει να μπει στο τέλος της αλυσίδας εάν έχετε και άλλες Thunderbolt συσκευές.

Επίσης, η τιμή του αντάπτορα δεν περιλαμβάνει το καλώδιο Thunderbolt που κοστίζει άλλα $50 φτάνοντας τα συνολικά έξοδα στα $150. Παρόλα αυτά, βέβαια, παραμένει μία από τις φθηνότερες λύσεις για Thunderbolt δίσκους στην αγορά και αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ.

Source: http://www.macuser.gr/thunderbolt-goflex-adapter-seagate-9268/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...