Ads 468x60px

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Tim Cook για τη φιλανθρωπική δράση της Apple

Στην πρόσφατη ομιλία του Tim Cook, CEO της Apple, στους εργαζομένους της Apple έγινε εκτενής αναφορά για το φιλανθρωπικό έργο της εταιρείας.

Tim Cook

Το θέμα της φιλανθρωπίας απασχόλησε αρκετά τον τύπο μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του Steve Jobs από τον Walter Isaacson και στην απουσία δημοσιότητας για το φιλανθρωπικό έργο του.
Φαίνεται ότι ο Jobs ήταν της άποψης ότι ο στόχος της Apple πρέπει να είναι η αύξηση των κερδών έτσι ώστε οι μέτοχοι να μπορούν να δωρίσουν μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες.
Ο Cook ακολουθεί μάλλον μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα ανακοινώνοντας δωρεές ύψους $150 εκατομμύριων εκ των οποίων τα $50 εκατομμύρια πήγαν σε νοσοκομεία στο Stanford (νέα κτήρια και εγκαταστάσεις για παιδιά) και άλλα $50 εκατομμύρια στο Project RED για την καταπολέμηση του AIDS.
According to our sources, Cook said that Apple has donated a total of $50 million to Standford’s hospitals, split into $25 million for a new main building and $25 million for a new children’s hospital. Cook also spent quite a bit of time talking about Apple’s status as the leading contributor to Project RED, and expressed pride that Apple’s given over $50 million to the effort since it started.
O Tim Cook ανακοίνωσε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το νέο πρόγραμμα δωρεών στην εταιρεία σύμφωνα με το οποίο εάν ένας υπάλληλος της εταιρείας επιθυμεί να κάνει μια δωρεά σε κάποιο μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, τότε η Apple θα καταθέσει το ίδιο ποσό με τη σειρά της έχοντας ως ανώτατο όριο τα $10,000/χρόνο. Για παράδειγμα, εάν ένας υπάλληλος καταθέσει $100 σε ένα ίδρυμα η Apple θα προσφέρει άλλα τόσα.

Source: http://www.macuser.gr/tim-cook-charity-stanford-project-red-9293/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...