Ads 468x60px

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ομιλία του Tim Cook Highlights


Ο Tim Cook, CEO της Apple, ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει σε συνέδριο της Goldman Sachs προσφέροντας μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την εταιρεία τόσο από την ομιλία του όσο και από το Q&A που ακολούθησε.
Tim Cook
Μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία αφορούν:

Ασφάλεια εργαζομένων: Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στα δημοσιεύματα σχετικά με τις εργατικές συνθήκες στα εργοστάσια των προμηθευτών της Apple ο Cook επισήμανε τις προσπάθειες της εταιρείας για την ανήλικη εργασία, την ασφάλεια και τις υπερωρίες. Η Apple συνεργάζεται με την Fair Labor Association για τη διεξαγωγή εντατικών ελέγχων στα εργοαστάσια -η μεγαλύτερη και πιο ενδελεχής έρευνα στην ιστορία των κατασκευαστών.

iPhone: Ο Cook περίγραψε το προηγούμενο τρίμηνο όπου η Apple πούλησε 37 εκατομμύρια iPhone ως …αξιοπρεπή. Σημείωσε ότι το 90% των αγοραστών τηλεφώνων και το 75% των αγοραστών smartphones επιλέγουν κάτι άλλο από το iPhone. Συνεπώς, τα περιθώρια ανάπτυξης είναι τεράστια!
Αναπτυσσόμενες αγορές: Η Κίνα αποτελεί το πρωταρχικό μέρος όπου εστιάζει την προσοχή της η Apple με την Βραζιλία και τη Ρωσία να προσελκύουν το ενδιαφέρον. Παρόλο που το iPod λειτούργησε θετικά για το Macintosh και άλλα προϊόντα της εταιρείας στις αναπτυγμένες χώρες τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο ενθαρρυντικά για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Το iPhone ήταν αυτό που λειτούργησε θετικά σε αυτές τις αγορές. Στην Κίνα το Macintosh αναπτύχθηκε 100 τοις εκατό χρόνο-με-το-χρόνο σε σχέση με το 10 τοις εκατό της ευρύτερης βιομηχανίας. Τα κέρδη της Apple από αυτές τις αγορές αυξήθηκαν από τα $1.4 δις το 2007 στα $22 δις το 2011.
- iPad: Το iPad αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στην ιστορία της Apple που ευνοήθηκε σημαντικά από την υπάρχουσα βάση χρηστών iPhone και iPod και το περιβάλλον του iTunes και App Store.
Λοιπά tablets: Όσον αφορά το Kindle Fire και άλλα παρόμοια tablets ο Cook σημείωσε ότι η τιμή σπάνια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για έναν καταναλωτή. Μακροπρόθεσμα οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με χαμηλές τιμές σε κάκιστα προϊόντα. Η Apple επικροτεί τον ανταγωνισμό -εφόσον οι υπόλοιποι δεν κλέβουν από αυτήν.
Apple TV: Ο Cook αναφερόμενος στο Apple TV δήλωσε ότι η Apple το θεωρεί ακόμα ‘hobby’ με την έννοια ότι δεν πρέπει να θεωρείται σημαντικό κομμάτι των προϊόντων της εταιρείας. Ωστόσο, η εταιρεία συνεχώς «τραβά το σχοινί» και κάποια στιγμή θα βρουν κάτι. Τόνισε ότι η ικανοποίηση των καταναλωτών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τις πωλήσεις να αυξάνονται διαρκώς.
Siri & iCloud: Ο Cook πιστεύει ότι το iCloud είναι η στρατηγική της Apple για την επόμενη δεκαετία που επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση στο περιεχόμενο τους από παντού. Το iCloud διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγους μήνες. Το Siri αποτελεί μια νέα καινοτόμο μέθοδο εισαγωγής δεδομένων και σημειώνει ότι παρόλο που είναι beta προϊόν η ύπαρξή του είναι αναγκαία.

Source:http://www.macuser.gr/tim-cook-goldman-sachs-highlights-9467/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...