Ads 468x60px

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αυστραλία: κατηγορίες για ψευδείς ισχυρισμούς περί 4G στο νέο iPad

new ipad

Εφημερίδα στην Αυστραλία αναφέρει ότι οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας λαμβάνουν δράση σχετικά με τους «ψευδείς» ισχυρισμούς της Apple για υποστήριξη δικτύων τέταρτης γενιάς 4G από το νέο iPad.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν εντάλματα και πρόστιμα για την υπόθεση χρησιμοποίησης του όρου 4G στα χαρακτηριστικά του νέου iPad.

Η πραγματικότητα είναι ότι η συνδεσιμότητα 4G LTE προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά εξαιτίας της χρησιμοποίησης διαφορετικών συχνοτήτων με την Ευρώπη και άλλα μέρη.

Αυτό σημαίνει ότι σε μέρη που προσφέρουν δίκτυα 4G, όπως η Αυστραλία, το νέο iPad παρόλο που διαφημίζει υποστήριξη 4G δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτά τα δίκτυα. Οι αρχές αναμένεται να λάβουν δράση για όσους καταναλωτές παραπλανήθηκαν από την ψευδή διαφήμιση.

Από τη μεριά της η Apple έχει συμπεριλάβει στα “ψιλά γράμματα” στην ιστοσελίδα της ότι η υποστήριξη LTE δεν είναι διαθέσιμη στις περισσότερες χώρες. Οι αρχές της Αυστραλίας θεωρούν, όμως, ότι αυτό δεν είναι αρκετό και ότι η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να αναγράφει τον χαρακτηρισμό 4G στις χώρες όπου δεν υποστηρίζεται από το νέο iPad.


Source:  http://www.macuser.gr/new-ipad-false-4g-claims-10749

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...