Ads 468x60px

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Apple A5X vs NVIDIA Tegra 3


The new iPad A5X
Στην παρουσίαση του νέου iPad η Apple ανακοίνωσε τον επεξεργαστή A5X, ο οποίος θα αναλάμβανε να υποστηρίξει την Retina οθόνη της συσκευής με δύο πυρήνες όσον αφορά την CPU και τέσσερις πυρήνες όσον αφορά την GPU.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα διάγραμμα στο οποίο η Apple ισχυριζόταν ότι ο A5X ήταν τέσσερις φορές καλύτερος σε σχέση με τον Tegra 3 της NVIDIA, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων της εταιρείας αφού δεν υπήρχαν ουσιαστικά απτές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Apple.

Τώρα, όμως, που το iPad βρίσκεται στην αγορά ήρθε η ώρα για την πραγματοποίηση των καθιερωμένων benchmarks. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε μια συγκριτική παρουσίαση του iPad με τον A5X και του ASUS Transformer Prime που φοράει τον Tegra 3 με επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων και γραφικά 12 πυρήνων (!). Αληθεύουν, λοιπόν, οι ισχυρισμοί της Apple;

Όχι, ακριβώς, μιας και η διαφορά δεν είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη όπως ισχυρίζεται η Apple αλλά σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για ένα εντελώς επιστημονικό πείραμα και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες. Θα μάθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαφορές των δύο επεξεργαστών στο αναλυτικό review του Anandtech, ως συνήθως, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.
Δείτε το βίντεο [iOS link]:



A5X vs Tegra 3 από iPhoneHellas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...