Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

η Apple δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγωγές κατά της Eastman Kodak

Δικαστής των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η Apple δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγωγές κατά της Eastman Kodak και απαγόρευσε στην εταιρεία οποιαδήποτε έρευνα πάνω σε οποιαδήποτε μελλοντική δικαστική εμπλοκή που περιλαμβάνει την χρεοκοπημένη πλέον Kodak.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η απόφαση του δικαστηρίου αφορά παράπονο της Apple σχετικά με μια πατέντα καθώς και αγωγή για ζημίες που ζητούσε η εταιρεία εναντίον της Kodak.
Οποιαδήποτε εταιρεία που κάνει αίτηση για χρεοκοπία προστατεύεται από τρέχουσες δικαστικές διαμάχες έτσι ώστε να μπορέσει να αναδιοργανωθεί. Η Apple είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της πριν από λίγες βδομάδες ζητώντας την άδεια από την Επιτροπή για να ασκήσει αγωγή κατά της Kodak.

O δικαστής, ωστόσο, που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση της χρεοκοπίας της Kodak, ανέφερε ότι παρά την απόφασή του είναι πιθανόν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν την αντιπαράθεσή τους εκτός του δικαστηρίου για χρεοκοπία.

H Apple είχε σκοπό να σταματήσει την δημοπρασία μεγάλου αριθμού πατεντών της Kodak αξίας 2.2 με 2.6 δις δολάρια που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο έτσι ώστε να εγκριθεί δάνειο ύψους 950 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξομαλυνθεί η διαδικασία χρεοκοπίας της εταιρείας.

Source: http://www.macuser.gr/apple-to-stop-patent-litigation-against-kodak-10011/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...