Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απόψεις: Apple Keynote, Tim Cook, new iPad

του Δημήτριου Γεωργουλά


Τελείωσε λοιπόν το πολυαναμενόμενο keynote της Apple, ποια είναι λοιπον τα συμπεράσματα μου:



Ας ξεκινήσουμε με τον Tim Cook,  την προηγούμενη φορά δεν μπορούσαμε να τον κρίνουμε γιατί όλοι τους ήταν υπο την επίρροια της απουσίας του μεγάλου Steve Jobs!!



Σίγουρα λοιπόν ο Tim Cook ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Steve Jobs! Η παρουσία του δυναμική, σταθερή και με  δόσεις χιούμορ. Αλλά δεν έχει την μαγεία του Steve και δεν μπορεί να σε κάνει να ξεσηκωθείς πιστεύοντας πως έχεις μπροστά σου το the next big thing! Toυ λείπει  η τέχνη του να αλλάζει την πραγματικότητα αυτό που ο Steve Jobs το είχε κάνει τέχνη!!

Συμπέρασμα:

O Τim Cook είναι ένας πολύ καλός ομιλητής και ελπίζουμε πως θα βελτιωθεί και άλλο αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του με τον Steve Jobs και καλά θα κάνουμε να το συνηθίσουμε!

Ας πάμε τώρα στο Keynote και στα νέα προϊόντα:

To keynote ξεκίνησε με τον Tim Cook να κάνει μια εισαγωγή στα πραγματικά εντυπωσιακά στατιστικά πωλήσεων της εταιρείας και στο φαινόμενο του App Store με τα 25 δισεκατομμύρια εφαρμογών που κατέβηκαν. Στην συνέχεια και όχι άδικα στάθηκε στο φαινόμενο του iPad και την μετά pc εποχή που έφερε!! Επίσης αναφέρθηκε με σχετικό  video και στα Apple stores και την εμπειρία που προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη. Το Siri δεν έλειψε από την εισαγωγική παρουσίαση!

iOS 5.1




Η νέα έκδοση του λειτουργικού, εδώ δεν θα σταθώ πολύ μιας και όλα τα είχαμε προβλέψει και πεί, το μεγάλο του ατού, το Siri, υποστηρίζει Κινέζικα πλέον αλλά δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, απλά θέλω να δω την συμπεριφορά του στο iPhone 4s και αν θα έχουμε βελτίωση στην μπαταρία!

Συμπέρασμα:

Ότι περιμέναμε....

Apple Tv 3:





H Apple στο Keynote παρουσίασε το νέο Apple TV. Εμφανισιακά και τεχνικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία αλλαγή!! Η αλλαγή είναι στο software και ποιο συγκεκριμένα στο νέο UI δηλαδή την διεπαφή του με τον χρήστη και την ανάλυση ταινιών που μπορεί πλέον να φτάσει στα 1080 HD. Νέα και ποιο λειτουργικά MENU, το Genius είναι πλέον ενεργοποιημένο, και έχουμε άριστη συνεργασία με το iCloud. Εντύπωση και μάλιστα καλή μου έκανε το γεγονός πως πλέον οι ταινίες αποθηκεύονται στο iCloud και έτσι ο χρήστης μπορεί να τις ξαναδεί χωρίς καμία χρέωση!! H τιμή του παραμένει η ίδια δλδ στα 99 δολάρια.



Συμπέρασμα: 

Προσωπικά δεν βρήκα κάτι που θα με κάνει να εγκαταλείψω το Apple Tv 2 και να κάνω την μετάβαση στο Apple Tv 3. To Apple Tv 2 μου που είναι jb  με  το season pass συνεχίζει να έχει καλύτερες λειτουργίες από το Apple Tv 3! 

The New iPad:



Αυτό που όλοι περιμέναμε!!!! Δεν είναι ούτε το iPad HD, ούτε το iPad 3 ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΕΟ IPAD...

Το όνομα δεν με ξετρέλανε αν και καταλαβαίνω τον λόγο γιατί δεν έχει σαν όνομα iPad 3 και το έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο post μας!

Το μεγάλο του ατού η Retina Display με 1 εκατομμύριο περισσότερα pixel από μια τηλεόραση HD και πραγματικά απίστευτα χρώματα!!! Σε αυτό συνεισφέρει και ο Α5Χ επεξεργαστής με το σύστημα 4 πυρήνων για τα γραφικά που ξεπερνάει κατά πολύ τον Nvidia Quad Core!



Επίσης έχουμε iSight camera και εγγραφή video στα 1080p HD, Voice Dictation αλλά όχι Siri και υποστήριξη δικτύων 4G LTE.



Εντυπωσιακά επίπεδα μπαταριάς για τα γραφικά και την οθόνη, 10 ώρες αυτονομίας και μια σειρά από εφαρμογές που κάνουν το νέο iPad να ξεχωρίζει! Δεν θα σταθώ στις εφαρμογές μιας και τις έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις! Η Apple αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για αυτές παρά στο ίδιο το iPad!!

Συμπέρασμα:

Να αλλάξω το iPad 2 μου? Αξίζει? Η απάντηση είναι πως ναι αν ήμουν σε άλλη χώρα και τα λεφτά δεν ήταν θέμα. Τώρα, εδώ όχι, προσωπικά δεν με ξετρέλανε! Σίγουρα ο επεξεργαστής είναι ποιο ισχυρός, τα γραφικά έχουν 4 πυρήνες για να τα κάνουν πανέμορφα και η Retina οθόνη υπέροχη αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά με το iPad 2 να με καλύπτει πλήρως για τις δουλειές που το θέλω!



Δεν λέω πως δεν θα το αποκτήσω κάποια στιγμή μιας και το μικρόβιο της Apple το έχω αλλά δεν θα τρέξω να το πάρω άμεσα!

Για εμένα το νέο iPad είναι ένα boosted iPad HD και όχι το next big thing! H νέα κάμερα και το δίκτυο 4G με αφήνουν αδιάφορο γιατί δεν θα έχω το iPad να τραβάω video και φωτογραφίες και δεν μιλάω καν για δίκτυα 4G στην Ελλάδα! Την Retina οθόνη θα την ζηλέψω πολύ αλλά δεν θα με κάνει να δώσω το iPad 2 μου ακόμη!



Τελειώνοντας αν δεν έχετε  iPad  το νέο iPad θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ανοιχτό, αν έχετε iPad 1 τότε η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και αξίζει αν έχετε τα λεφτά να κάνετε την αναβάθμιση. Τώρα οι κάτοχοι του iPad 2 που το χρησιμοποιούν για παιχνίδια κατά κύριο λόγο ή για τα προγράμματα εικόνας το νεο iPad τους κλείνει το μάτι....

Για τους υπόλοιπους  μαζί με αυτούς και εγώ, κατόχους του iPad 2 το νέο iPad στην Ελλάδα του 2012  είναι δυστυχώς μια πολυτέλεια!!!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...