Ads 468x60px

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η Apple απορρίπτει εφαρμογές που κάνουν χρήση του UDID της συσκευής

Το περασμένο καλοκαίρι και λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του iOS 5 είχαμε αναφερθεί στην κατάργηση της χρήσης του UDID, ενός μοναδικού αριθμού που αντιπροσωπεύει κάθε συσκευή. Με την κυκλοφορία του iOS 5 καταργήθηκε η πρόσβαση σε αυτόν τον αριθμό δημιουργώντας κατά συνέπεια σοβαρά προβλήματα στους developers και στα στατιστικά στοιχεία εφαρμογών και διαφημιστικών δικτύων.

ios 5
Η πλειοψηφία των εφαρμογών καθώς και τα διαφημιστικά δίκτυα χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς για να συλλέγουν πάρα πολλά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της κάθε εφαρμογής. Η Apple ζητούσε από τους developers να αναλάβουν οι ίδιοι τη δημιουργία αυτών των μοναδικών αναγνωριστικών αριθμών προξενώντας πονοκέφαλο στις διαφημιστικές που μάλλον πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο λόγος που έγινε όλο αυτό αφορά την προσωπική ασφάλεια και το απόρρητο του χρήστη.

Σήμερα, δημοσίευμα του TechCrunch αναφέρει σημαντική αύξηση στον αριθμό απορρίψεων εφαρμογών από το App Store εξαιτίας αυτού του λόγου. Αρκετοί developers έχουν αναφέρει ότι η Apple απορρίπτει τις εφαρμογές τους που κάνουν χρήση του UDID πιάνοντάς τους μάλλον στον ύπνο αφού η προειδοποίηση αυτή υπήρχε από τον περασμένο Αύγουστο.


Source: http://www.iphonehellas.gr/34698/apple-begins-rejecting-apps-that-use-udid

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...