Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μεγάλη νίκη για την Apple στην Ολλανδία


iPhone 4S
Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε χθες αίτηση της Samsung για την απαγόρευση των πωλήσεων των iPhone και iPad στην Ολλανδία.
Η απόφαση του δικαστηρίου συνιστά σημαντική νίκη για την Apple στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας αφού πλέον η Samsung δεν επιτρέπεται να ζητήσει για τις 3G πατέντες που αφορούν το τσιπ της Qualcomm στο iPhone 4S και iPad 2.
Συγκεκριμένα, κάθε μία από τις τέσσερις πατέντες που χρησιμοποίησε η Samsung εναντίον της Apple κρίθηκε απαραίτητη για το πρότυπο 3G και ως εκ τούτου οφείλει να τις αδειοδοτήσει με δίκαιους όρους (FRAND).
Η Apple υποστήριζε ότι η Qualcomm είχε ήδη συμφωνία με την Samsung για την αδειοδότηση αυτών των πατεντών στα τσιπ της, η οποία εκτεινόταν και στις εταιρείες που τα χρησιμοποιούσε. Το δικαστήριο αναγνώρισε την αδειοδότηση των πατεντών εκ μέρους της Qualcomm (της οποίας τα τσιπ χρησιμοποιούνται στα iPhone 4S και iPad) και συνεπώς τώρα η Samsung δεν μπορεί να ζητήσει επιπλέον αμοιβές από την Apple.
Όσον αφορά παλαιότερα μοντέλα του iPhone και του iPad που χρησιμοποιούν τσιπ της Infineon (Intel) η Apple δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες αδειοδοτήσεις και έχει περιθώριο μέχρι τις 11 Απριλίου έτσι ώστε να παρέχει στο δικαστήριο τα απαραίτητα στοιχεία. Ωστόσο, η απόφαση για αυτές τις συσκευές δεν είναι μείζονας σημασίας μιας και πλησιάζουν αργά η γρήγορα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η Apple, ίσως, αναγκαστεί να προβεί σε κάποια συμφωνία για αυτές τις συσκευές αλλά θα είναι σε όρους FRAND.

Source: http://www.macuser.gr/apple-wins-big-in-the-netherlands-10582/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...