Ads 468x60px

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Διανομή Μερίσματος Και Επαναγορά Μετοχών Από Την Apple


Ξεκινώντας από φέτος, η Apple θα αρχίσει διανομή μερίσματος στους κατόχους μετοχών και επαναγορά μετοχών συνολικής αξίας $45 δις στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι τα άμεσα σχέδια της εταιρείας όπως ανακοινώθηκαν χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε η εταιρεία σε επενδυτικούς οίκους.
Το ποσό των $2.65 ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 θα λάβουν οι μέτοχοι, ενώ πρόγραμμα επαναγοράς $10 δις θα ξεκινήσει το 2013. "Ακόμα και μ'αυτές τις επενδύσεις μας, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα σημαντικό απόθεμα για στρατηγικές ευκαιρίες όταν και αν παρουσιαστούν, και αρκετά μετρητά για τις καθημερινές ανάγκες της εταιρείας" είπε ο Tim Cook.
(dt: Τυπικά, μία εταιρεία προβαίνει σε επαναγορά μετοχών όταν πιστεύει ότι η τιμή της μετοχής της είναι υποτιμημένη και προσβλέπει σε μελλοντική αύξηση της, ή στην προκειμένη περίπτωση -όπως δηλώνει η εταιρεία- για να αποφύγει το φαινόμενο της πτώσης της τιμής των μετοχών λόγο έκδοσης νέων μετοχών για ανταμοιβή των υπαλλήλους και των στελέχων.)
"Η συνολική μας επένδυση θα φτάσει τα $45 δις σε διάστημα τριών ετών" δήλωσε ο Διευθυντής Οικονομικών θεμάτων της εταιρείας Peter Oppenheimmer. "Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον και βλέπουμε τρομερές ευκαιρίας μπροστά μας" κατέληξε.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/20/apple.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...