Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πρόστιμο θα καταβάλλει η Apple στην Ιταλία

Πριν αρκετές βδομάδες είχαμε αναφερθεί σε μια πολύ σημαντική απόφαση της ιταλικής επιτροπής ανταγωνισμού, η οποία επέβαλλε πρόστιμο ύψους 900,000€ στην Apple για παραπλάνηση καταναλωτών σε θέματα υπηρεσιών service και εγγυήσεων.

Η ιταλική αρχή βρήκε ότι η Apple είναι υπεύθυνη για κακές εμπορικές πρακτικές που βλάπτουν τους καταναλωτές αναφερόμενη στην εγγύηση του ενός χρόνου με την επιλογή επέκτασης έναντι αμοιβής μέσω του Apple Care.

H Apple είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή και σήμερα μαθαίνουμε ότι δεν κατάφερε να την κερδίσει αναγκαζόμενη να πληρώσει το πρόστιμο στις ιταλικές αρχές. Θα υπάρξει, όμως, επαναληπτική ακροαματική διαδικασία στις 9 Μαΐου.

Η Ιταλία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία η Apple βρίσκεται υπό έλεγχο. Άλλες 11 χώρες έχουν στείλει σειρά επιστολών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων για τις οποίες η Apple επιμένει να προσφέρει ένα χρόνο παρόλο που ο νόμος επιβάλλει τα δύο χρόνια.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικά, βέβαια, μιας και η Apple δεν διαθέτει φυσική παρουσία και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει «παραθυράκι» με το οποίο μπορεί να προσφέρει 1 χρόνο εγγύησης. Να μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι τα δύο χρόνια εγγύησης ισχύουν κανονικά όσον αφορά τον πωλητή του προϊόντος που αγοράζετε, δηλαδή το εκάστοτε κατάστημα στο οποίο έγινε η αγορά. Επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, βέβαια, πρέπει να γίνει ολόκληρη φασαρία για να τηρηθεί το δίκιο του καταναλωτή.

Source: http://www.macuser.gr/apple-loses-italian-warranty-disclosure-10705/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...