Ads 468x60px

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αναβαθμίστηκαν τα γραφικά του Apple.com για την retina του καινούργιου iPad!

Η Apple αναβάθμισε μέρος της επίσημης ιστοσελίδας της με γραφικά υψηλής ανάλυσης εν όψει της κυκλοφορίας του νέου iPad αυτή την Παρασκευή.

Resolutionary

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα AppleInsider η κεντρική σελίδα αλλά και το μέρος για το iPad περιέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης για να φαίνονται κανονικά χωρίς παραμόρφωση από τη Retina οθόνη του νέου iPad.

H Apple κάνει χρήση του “@2x” στην ονομασία των αρχείων, όπως συμβαίνει και στις iOS εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για τη Retina οθόνη. Στο OS X Lion μπορείτε να το δείτε και εσείς εάν ενεργοποιήσετε την λειτουργία HiDPI μέσα από το Xcode.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος μέσω του Safari. Από το μενού Preferences->Advanced ενεργοποιήστε το “Show Develop menu in menu bar”. Κάντε μετά δεξί κλικ στην σελίδα της Apple και επιλέξτε το “Inspect Element”. Από εκεί κάντε κλικ στο “Console” στα δεξιά της οθόνης και κάντε copy-paste τα επόμενα:
AC.ImageReplacer._devicePixelRatio = 2
new AC.ImageReplacer()
Θα σας εμφανιστεί το μήνυμα “klass”. Tώρα μπορείτε να κλείσετε το Inspect Element. Για να δείτε τα νέα γραφικά μπορείτε από το μενού View να επιλέξετε το Zoom In. Θα παρατηρήσετε ότι τα γραφικά παραμένουν το ίδιο καθαρά και ζωντανά.
Μερικά άλλα παραδείγματα:
 
 Αριστερά: Retina γραφικά, Δεξιά: κανονικά γραφικά

Κάτω: Retina γραφικά, Πάνω: κανονικά γραφικά

Η Apple φημολογείται ότι θα διαθέσει στην αγορά φέτος το πρώτο MacBook με Retina οθόνη. Παρόλο, όμως, που το OS X Lion παρέχει υποστήριξη για τέτοια γραφικά όλες οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και οι ιστοσελίδες θα πρέπει να αναβαθμιστούν για να φαίνονται καθαρά στην νέα οθόνη.


Source: http://www.macuser.gr/apple-website-retina-graphics-new-ipad-10234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...