Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στέλεχος Της Goldman Sachs Διέρρευσε Πληροφορίες Για Apple Και Intel



Σε προδικαστική ακρόαση σχετικά με την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών έχει διαρρεύσει η είδηση ότι τουλάχιστον ένα μέλος της Goldman Sachs έχει διαρρεύσει πληροφορίες για την Apple και Intel. Υποκλοπή σε άτομο της εταιρίας, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί ακόμα, κρυφάκουσε “ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία” ενός ακόμα προσώπου εκτός του κατηγορούμενoυ Rajat Gupta, o οποίος ευθύνεται για τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του Gary Naftalis. Υποστήριξε ότι το ανώνυμο άτομο έπρεπε να δικάζεται και όχι ο Gupta.
Τα στοιχεία προέκυψαν ως μέρος της συζήτησης μεταξύ του Naftalis και του εισαγγελέα, ο οποίος αμφισβήτησε ότι ο Gupta ήταν το εξιλαστήριο θύμα.
O Gupta και ενδεχομένως το άγνωστο πρόσωπο, φέρονται να έχουν δώσει πληροφορίες στον Raj Rajaratnam, ιδρυτή του ομίλου κερδοσκοπικών κεφαλαίων Galleon Group, κατά τη διάρκεια του 2007 και 2009, το οποίο οδήγησε σε φυλάκιση του Rajaratnam το 2011. Σύμφωνα με το Reuters, ο εν ενεργεία διευθυντής David Loeb βρίσκεται και αυτός υπό έρευνα.
Παρόμοιες τέτοιες υποθέσεις έχουν ξεσκεπαστεί στη κυβέρνηση και έχει οδηγήσει σε αρκετές συλλήψεις και καταδίκες. Σε πολλές περιπτώσεις, γνώστες εμπιστευτικών πληροφοριών διαρρέουν στοιχεία προϊόντων ή οικονομικών στοιχείων πριν αυτά δημοσιοποιηθούν, δίνοντας ένα αθέμιτο πλεονέκτημα για επενδύσεις.
Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/3/19/goldman-sachs-apple-intel.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...